Dit zijn de 10 leukste kerstmarkten in binnen- en buitenland

Geüpdatet op 19 november 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de 10 leukste kerstmarkten in binnen- en buitenland

Wat is er gezelliger dan genieten van een glas heerlijk geurende glühwein, nippen aan een shotje vanillejenever of proeven van zoet smakende oliebollen? Allen richting Kerstmarkt dus!

Dit zijn onze favorieten in binnen- en buitenland:

 1/ Stockholm

Wie dol is op sneeuw en verzekerd wil zijn van winterse neerslag, trekt best richting het Hoge Noorden. De Kerstmarkt van Stockholm ligt steevast onder een dik pak krakend verse sneeuw, net zoals in de kerstfilms die we momenteel aan het bingewatchen zijn.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, stockholm

2/ Barcelona

Ben je daarentegen geen al te grote fan van vrieskou, maar hou je wel van de magische kerstsfeer? Barcelona is niet enkel in de zomer de perfecte citytrip - want cultuur én strand - ook in hartje winter stelt deze stad niet teleur. Ook hier vind je een leuke kerstmarkt, al zijn de temperaturen een stuk aangenamer dan in onze contreien.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, barcelona

3/ Gent

Brugge mag dan wel wereldberoemd zijn om haar middeleeuwse gevels, toch moet de Arteveldestad niet onderdoen wat betreft haar prachtige historische gebouwen. De grote kerstmarkt op en rond de Korenmarkt verdient een dikke 10 voor sfeer en gezelligheid. #vreewijs

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, gent

4/ Berlijn

Wie zegt dat hip niet kan samengaan met een traditionele kerstsfeer? Immer cool Berlijn bewijst het tegendeel. Ga overdag shoppen in boetieks vol edgy merkjes, wentel je 's avonds in de gezelligheid kenmerkend voor Duitse kerstmarkten en ga 's nachts clubben in de coolste technoclubs. De perfecte winterse citytrip als je het ons vraagt...

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, berlijn

5/ Keulen

Keulen is mischien wel de beroemdste kerstmarkt van Europa, en met reden. Bij de vele kraampjes vind je niet alleen heel wat winters lekkers - bradwürst! Reibekuchen! Gluhwein! -  maar ook de leukste kerstgeschenkjes voor de thuisblijvers. Bovendien is de hele stad ondergedompeld in die magische kerstsfeer.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, keulen

6/ Praag

De betoverende hoofdstad van Tjechië is zeker een winterse citytrip waard. En zeker tijdens deze periode is de uitgebreide kerstmarkt - compleet met gigantische kerstboom -  in het centrum van de stad een absoluste must om te bezoeken.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, praag

7/ Rijsel

Wil je wel een tripje naar het buitenland ondernemen, maar heb je geen zin om urenlang onderweg te zijn? Net over de grens vind je een erg leuke kerstmarkt in de voormalige hoofdstad van Frans-Vlaanderen. Zo heb je toch een citytrip-gevoel zonder al te ver te moeten reizen.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, rijsel

8/ Brugge

Brugge, die scone... en al helemaal tijdens de kerstperiode. Geen mooier kerstdecor dan de peperkoeken gevels op de Grote Markt. Waag er enkele pasjes op de schaatspiste voor je je tegoed doet aan enkele glaasjes jenever.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, brugge

9/ München

Degelijke Duitse gezelligheid met smakelijke Bratwurst en kruidige cider, meer moet dat soms niet zijn. En in München is er aan beide geen gebrek. Bovendien vind je er heel wat typische houten kerstfiguurtjes die het perfecte kerstcadeautje vormen.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, münchen

10/ Brussel

De Brusselse Kerstmarkt loopt bijna 2km lang door onze hoofdstad. Start je wandeling op de Grote Markt waar je een prachtig muziek- en lichtspel te zien krijgt en wandel verder langs de schitterend belichte Beurs richting het Sint-Katelijneplein. Onderweg kom je tal van kraampjes tegen met warme chocolademelk, pannenkoeken en andere winterse zoetigheden.

kerstmarkt, kerstmis, vakantie, feestdagen, gezellig, brussel