De favoriete kidsproof adresjes van Nanja Massy in Leuven

Geüpdatet op 16 januari 2023 door ELLE Partner
De favoriete kidsproof adresjes van Nanja Massy in Leuven©My Lights & Lines Photography

Instagram fenomeen Nanja Massy is naast beauty experte ook de trotse mama van de tweejarige Ella. Nanja is gek op haar thuisstad Leuven en deelt haar favoriete peuterproof adresjes.

Als rasechte Leuvenaar kent Nanja de stad als geen ander. Haar favoriete activiteit om samen met Ella te doen is genieten van een ijsje op de ijsboot Coupe Matadi in de zomer. Je kan er je ijsje rustig op het dek opeten met uitzicht op de andere boten en de mooie rustige omgeving.” Maar ook in het najaar vallen er in Leuven heel wat kidsproof adresjes te ontdekken.

Peuterproof brunch- en lunchadresjes

“Aan de Vaartkom van Leuven liggen een paar fijne zaken zoals Noordoever, een vegetarische lunchzaak met een keukentje waar de kids zich kunnen uitleven. Ook bij Madmum is het gezellig en kidsproof zitten. Bij mooi weer kiezen we graag een plekje aan het water. Op het terras van De Hoorn of Bar Florida is het leuk vertoeven aan de oevers van de Vaart”, vertelt Nanja.

Bij Koffie en Staal kan je heerlijk én bovendien plantaardig lunchen of genieten van een lekkere koffie met gebak. Het is een heel fijne plek met veel ruimte voor de koets.” De BABYZEN YOYO2 kinderwagen vergezelt Nanja en Ella immers op al hun uitstapjes.

Waarom is Nanja zo’n grote fan van BABYZEN?

“Eerlijk? Ik kan me echt geen leven meer voorstellen zonder de buggy YOYO2 van BABYZEN . Het was als nieuwe, jonge mama zo’n aanwinst! Ik kan hem zelf heel makkelijk in en uit elkaar klappen. En ja, ik benadruk het woord 'zelf' graag want ik ben nogal een klungel in zo'n zaken. Verder is de kinderwagen een echt lichtgewicht en manoeuvreer je er gemakkelijk mee door de stad. Ideaal om te gaan winkelen dus! De YOYO2 past trouwens perfect tussen de smalle wandelgangen tussen de winkelrekken”

“Leuke extraatjes zijn de YOYO-bekerhouder - handig voor mijn koffie of Ella’s drankje - en de YOYO-wanten die je ‘s winters gemakkelijk op de koets bevestigt en zo niet meer kan verliezen. Last but not least vind ik hem er ook heel leuk uitzien. Het design van de YOYO2 is stijlvol en tijdloos. Ook de nieuwe, olive kleur vind ik prachtig en past bovendien bij zowat alle outfits van Ella.”

©My Lights & Lines Photography

Kidsproof kleding- en interieurwinkels

En die outfits, die shopt Nanja het liefst bij Langomkind, Les Enfants Terribles en BOBBIE. “Bij LOU shop je dan weer de mooiste kinderschoentjes. Elk van deze adresjes heeft een kinderspeelhoek, boekenhoek of zelfs een koffiebar waardoor je je kind zonder probleem kan meebrengen bij het shoppen”, legt Nanja uit.

Leuke culturele en andere adresjes

“De kinderroutes bij Museum M, het cultuuraanbod van Piep Leuven en de bloemenwinkel MIRTE Boutique zijn een echte aanrader. Daarnaast kan je via Visit Leuven ook de ‘Knuffel gezocht’-wandeling volgen, een fijn uitstapje voor de allerkleinsten.”

“Tenslotte ligt op nog geen vijf minuten wandelen van het centrum van de stad HAL 5 in Kessel-Lo waar wij vele zondagen spenderen. Zo vind je er de biologische bakkerij Korst, met zuurdesembrood en ander gebak, Antico Pizza met zuurdesempizza's en de ijskar Carambola voor artisanale ijsjes. Daarenboven vinden er geregeld leuke events en marktjes plaats. Het is een gezellige hal waar het ook niets uitmaakt als je kind een crisis krijgt en buiten is er een grote speeltuin. Een uitstapje naar HAL 5 vormt de ideale weekend-activiteit en het is overigens extra fijn om lokale ondernemers te steunen”, aldus Nanja.

©My Lights & Lines Photography
©My Lights & Lines Photography

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met BABYZEN.
store-fr.babyzen.com/nl

Lees ook:

Ergobaby : evolutief comfort voor je baby

Dagje Parijs? Ga voor een duurzame shoppingervaring

7 manieren om je feestoutfits het hele jaar door te dragen