Het is weer tijd om je favoriete kerstafleveringen te herbekijken

Geüpdatet op 18 december 2023 door Sam Vandenbosch en Maxine Detaellenaere
Het is weer tijd om je favoriete kerstafleveringen te herbekijken

Zit je al door een volledige lading aan gezellige kerstfilms, terwijl de vakantie nog moet beginnen? Bekijk onze favoriete kerstafleveringen uit de leukste series.

Gelukkig brachten onze favoriete series heel wat bijzondere kerstspecials uit. Gezellige lichtjes aan, warme chocomelk in de hand en samen onder een dekentje genieten van deze kerstafleveringen. Bingen maar!

1. How Lily Stole Christmas - How I Met Your Mother (seizoen 2, aflevering 11)

In deze aflevering zien we hoe Lily de kerstdecoratie gijzelt omdat Ted haar een lelijk woord - het rijmt op kitsch - noemde toen zij en Marshall tijdelijk splitten. Om het goed te maken en het appartement opnieuw te kunnen omtoveren tot een winter wonderland, zakt hij af naar de Bronx.

2. Women of questionable morals - Gilmore Girls (seizoen 5, aflevering 11)

In deze aflevering valt de eerste sneeuw van het jaar, wat voor een idyllisch sneeuwlandschap zorgt over de Dragonfly Inn en het gezellige Stars Hollow. Prachtig om te zien en volgens Lorelai - "I smell snow" - ook te ruiken, maar helaas heel wat minder praktisch op een drukke dag. Gelukkig is er Luke, die een mini-schaatsbaan maakt voor Lorelai en alweer bewijst wat een droomman hij werkelijk is.

3. The One with the Late Thanksgiving - Friends (seizoen 10, aflevering 8)

Bijna onmogelijk om te kiezen tussen alle iconische kerstafleveringen van Friends, maar 'The One with the Late Thanksgiving' is zeker een grote publieksfavoriet. Monica was dit jaar eigenlijk niet van plan om haar traditionele feestmaal te hosten, maar accepteerde de challenge toch. Enkel geholpen door Chandler wiens culinaire talent niet verder reikt dan het wassen van cranberry's, slooft ze zich uit als nooit tevoren. Wanneer iedereen een uur te laat opduikt op het dinertje, is het koppel zo boos dat ze iedereen buitensluiten - met hilarische scènes tot resultaat.

4. The best Christmukkah Ever - The O.C. (seizoen 1, aflevering 13)

Wanneer Sandy en Kirsten niet kunnen kiezen tussen Kerstmis en Chanoeka, bedenkt hun dorky maar extreem schattige zoon Seth een nieuwe feestdag die het beste van beide werelden combineert: Chrismukkah. Helaas kan hij die truc niet overdoen op liefdesgebied, en moet hij kiezen tussen Summer, het meisje van zijn dromen, en Anna, zijn geeky vriendin.

5. Christmas Party - The Office (seizoen 2, aflevering 10)

In deze populaire aflevering krijgen alle werknemers een geschenkje van hun secret santa, maar dat loopt naar gewoonte al snel volledig uit de hand. Hoofdingrediënt Michael, vertolkt door Steve Carell, blijft met zijn gênante zelve zorgen voor hilarische televisie, maar naast humor is er in deze aflevering ook plaats voor romantiek. Zo geeft Jim een wel erg attent cadeautje aan zijn office crush Pam.

6. Blair Waldorf Must Pie - Gossip Girl (seizoen 1, episode 9)

Niemand doet Thanksgiving beter dan de Upper East Side, alleen al te zien aan de virale TikTok-trend waarbij families dramatische exits van de feesttafel maken, een parodie op een iconische scène uit Gossip Girl. Deze aflevering schakelt dan weer heen en weer tussen Thanksgivings in het heden en het verleden. Dan nodigt Serena's familie uit voor Thanksgiving bij de Humphreys, maar de twee weten niet dat hun ouders elkaars eerste grote liefdes waren. In een flashback naar Thanksgiving een jaar eerder zien we Blair, Nate en een dronken Serena genieten van een vrolijke kerstvakantie vol champagne, watergevechten en - what else - taart.

7. Christmas Through Your Eyes - The Vampire Diaries (seizoen 6, aflevering 10)

Felicity besluit om in het studentenhuis te blijven tijdens de winter break om haar vriendin Julie te steunen tijdens een moeilijke periode. Ook Ben en Sean blijven in New York om hen gezelschap te houden. Als ook Elena terugkeert na een familieruzie, besluiten de studievrienden een kerstdinertje te organiseren. Op het laatste moment sluiten ook Noel en zijn vriendin Hannah aan, waardoor de avond al snel op een recept voor drama lijkt uit te lopen. Gelukkig schuift ook de Holly Jolly Javier zijn voetjes onder tafel, waardoor de kerstsfeer echter nooit weg is.

9. Fishes - The Bear (seizoen 2, aflevering 6)

Het gaat er verhit aan toe bij de Berzattos in deze kerstaflevering, die Carmy en zijn familie in een flashback vijf jaar voor de opening van het restaurant laat zien. Laten we zeggen dat een intens debat over de oorsprong van het Feest van de Zeven Vissen verbleekt bij de vorken en messen die in het rond vliegen en een auto die de woonkamer binnenrijdt.

10. Christmas at Downton Abbey - Downton Abbey (seizoen 2, aflevering 9)

Er gebeurde heel wat in de allereerste kerstspecial van Downton Abbey. Zo zien we hoe het ongelukkige lot van Bates zich ontvouwt en hoe Lady Sybil rebelleert door te huwen met een man uit "het gewone volk". Al moet het ultieme hoogtepunt van de aflevering natuurlijk de slotscène zijn. Voor zoveel romantiek smelten wij als sneeuw.