Dit zijn de tien allerleukste kerstafleveringen uit je favoriete series

Gepubliceerd op 19 december 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn de tien allerleukste kerstafleveringen uit je favoriete series

Zit je al door een volledige lading aan gezellige kerstfilms, terwijl de vakantie nog moet beginnen? Gelukkig brachten ook onze favoriete series heel wat superleuke kerstafleveringen.

Haal de christmas candy en het fleece dekentje dus maar boven en geniet vanavond, met een pumpkin latte in de hand, van deze toppers.

How Lily Stole Christmas - How I Met Your Mother (seizoen 2, aflevering 11)

In deze aflevering zien we hoe Lily (Alyson Hannigan) de kerstdecoratie gijzelt omdat Ted (Josh Radnor) haar een - rijmt op kitch -  noemde toen zij en Marshall (Jason Segel) tijdelijk splitten. Om het goed te maken en het appartement opnieuw te kunnen omtoveren tot een waar winter wonderland, zakt hij af naar de Bronx.

The One With All the Candy - Friends (seizoen 7, aflevering 9)

Bijna onmogelijk om te kiezen tussen alle kerstafleveringen van Friends, maar "The One With All the Candy" is zeker een favoriet. Monica (Courteney Cox) is zo blij dat de buren haar kerstsnoep lusten dat ze tot een halve burnout wordt gedreven bij het maken van bergen zoetigheid. Ross (David Schwimmer) ontdekt dat Phoebe (Lisa Kudrow) nooit heeft leren fietsen, dus helpt hij haar en geeft haar een fiets als kerstcadeau. Phoebes gelukzalige gechiechel wanneer ze op het zadel kan blijven zitten, brengt ongetwijfeld een glimlach op je gezicht!

A Gay Olde Christmas - Will & Grace (seizoen 9, aflevering 7)

Op kerstavond springen Will, Jack, Karen en Grace binnen in het historisch museum.  Uiteraard niet om intellectuele redenen, maar omdat laatstgenoemde dringend naar het kleinste kamertje moet. Helaas voor hen moet de vriendengroep daarvoor de volledige rondleiding in het museum volgen, en die blijkt heel wat interactiever te zijn dan verwacht. De vier personages worden teruggekatapulteerd naar het verleden.

The best Christmukkah Ever - The O.C. (seizoen 1, aflevering 13)

Wanneer Sandy (Peter Gallagher) en Kirsten (Kelly Rowan) niet kunnen kiezen tussen Kerstmis en Chanoeka, bedenkt hun - dorky but cute - zoon Seth (Adam Brody) een nieuwe feestdag die het beste van beide werelden combineert: Chrismukkah! Helaas kan hij die truc niet overdoen op liefdesgebied, en moet hij kiezen tussen het meisje van zijn dromen, Summer (Rachel Bilson), en zijn geeky vriendin Anna (Samaire Armstrong).

#5 Women of questionable morals - Gilmore Girls (seizoen 5, aflevering 11)

In deze aflevering valt de eerste sneeuw van het jaar, wat voor een idyllisch sneeuwlandschap zorgt over de Dragonfly Inn en omgeving. Prachtig om te zien, helaas heel wat minder praktisch. En dat levert Lorelai heel wat problemen op. Gelukkig is Luke er, die een mini-schaatsbaan maakt voor Lorelai en - yet again - bewijst wat een ongelofelijke lieverd hij is.

#6 Holidays of Future Past - The Simpsons (seizoen 23, aflevering 9)

In het gros van de afleveringen blijft de leeftijd van het gezin Simpson opmerkelijk stabiel. Maar deze keer besloten de makers het over een andere boeg te gooien en ons een inkijk te geven in de nabije toekomst van Marge, Homer, Lisa, Maggie en Bart. Dat blijkt voor de één al rooskleuriger uit te draaien dan voor de ander. Wij waren stiekem altijd al nieuwsgierig naar Lisa's presidentiële ambities en Maggie's wilde tienerjaren.

#7 Christmas at Downton Abbey - Downton Abbey (seizoen 2, aflevering 9)

Er gebeurt heel wat in de allereerste kerstspecial van Downton Abbey. Zo zien we hoe het ongelukkige lot van Bates zich ontvouwt en hoe Lady Sybil rebelleert door te huwen met een man uit het volk. Maar het ultieme hoogtepunt van de aflevering is natuurlijk het huwelijksaanzoek van Matthew! Terwijl de sneeuw langs hen heen dwarrelt, gaat hij voor Mary op één knie - wij smolten van zoveel romantiek!

#8 30 Rock - Christmas Special (seizoen 3, aflevering 6)

30 Rock wist altijd hoe ze de behoorlijk disfunctionele personages toch konden combineren met oprechte emoties. In deze aflevering ontdekt Jack (Alec Baldwin), die zijn moeder al zijn hele leven beschouwt als een harteloze heks, dat ze heel wat opgegeven heeft om hem als kind een gelukkige Kerst te geven.

Christmas Party - The Office (seizoen 2, aflevering 10)

In deze beroemde aflevering krijgen alle werknemers een geschenkje van hun secret santa, maar algauw loopt de uitdeling volledig uit de hand. Michael (Steve Carell) is zijn irritante en hilarische zelve, maar naast humor is er in deze aflevering ook plaats voor romantiek. Zo geeft Jim (John Krasinski) een 'insider' cadeautje aan zijn office crush Pam (Jenna Fischer) om bij weg te zwijmelen.

Christmas Waltz - Mad Men (seizoen 5, aflevering 10)

Soms hebben de beste kerstafleveringen een vleugje melancholie, en "Christmas Waltz" bulkt van dit bitterzoete sentiment. Wanneer Joan (Christina Hendricks) zich ongelukkig voelt omdat ze haar echtscheidingspapieren kreeg , neemt Don (John Hamm) haar mee uit om haar zorgen te vergeten. Hun gesprek in de bar vormt een van de zoetste momenten uit de hele serie.