Dit is de top 10 populairste vrouwenparfums om cadeau te geven

Geüpdatet op 1 maart 2024 door Lore Ginneberge
Dit is de top 10 populairste vrouwenparfums om cadeau te geven Viktor & Rolf

Dit zijn de top 10 populairste vrouwenparfums van het moment, een handige gids bij het scoren van het perfecte geschenk (voor jezelf).

Je kan het internet en shops afstruinen op zoek naar het meest originele cadeau, maar een prachtig glazen flesje met een lekkere geur blijft niet voor niets een klassieker. Op zoek naar vrouwenparfums waarmee je iedereen gegarandeerd blij maakt? Deze top 10 vrouwenparfums werd samengesteld door Threadspy op basis van zoekvolumes en buzz op sociale media. De combinatie van klassiekers en originele nieuwkomers zorgt ervoor dat je hoe dan ook een geur vindt voor jouw persoon.

1. Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Moest er een universele prijs bestaan voor parfum van het jaar, dan ging Baccarat Rouge 540 er mee aan de haal. De hype was gigantisch groot op sociale media en spant de kroon met maar liefst 821.500 Google-zoekopdrachten. De geur is favoriet bij een van de grootste sterren van 2023, Olivia Rodrigo, die fans over de hele wereld in rep en roer bracht toen ze haar favoriete geur verklapte. Maison Francis Kurkdjian's creatie is de onbetwiste feestelijke favoriet voor vrouwen van alle leeftijden die houden van luxueuze, warme parfums.

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 eau de parfum via De Bijenkorf
Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540 eau de parfum via De Bijenkorf

Shop hier

2. Miss Dior

Deze geur belichaamt de essentie van de Parijse elegantie en is een ode aan alle moedige, gepassioneerde vrouwen. Miss Dior is een moderne klassieker die sinds de introductie alleen maar aan populariteit wint. Het combineert frisse citrustonen met Damascus roos en een vleugje patchouli tot een levendig maar verfijnd parfum. Het ideale geschenk voor de romantische ziel.

Miss Dior eau de parfum
Miss Dior eau de parfum

Shop hier

3. Chanel No. 5

Dit iconische parfum, vaak beschreven als 's werelds meest beroemde parfum, is al bijna een eeuw een symbool van luxe en verfijning. Met zijn rijke mix van aldehyden, jasmijn en vanille, is het een tijdloze keuze voor de vrouw die klassieke elegantie waardeert. Chanel No. 5 blijft een vaste waarde in de wereld van geuren en is het perfecte geschenk voor de vrouw die houdt van traditie en klasse.

Chanel No. 5 top 10 populairst vrouwenparfums 2023
Chanel No. 5 eau de parfum via De Bijenkorf

Shop hier

4. Ariana Grande Cloud

Cloud is een weerspiegeling van het dromerige en girly imago van pop-icoon Ariana Grande. Met noten van lavendelbloesem, peer en bergamot, is het een speelse geur voor elke dag. Het is een uitstekende keuze voor jonge vrouwen die mee zijn met trends. Op TikTok vind je dan ook honderden video's van meisjes die getuigen hoeveel complimenten ze krijgen met deze topfavoriet.

Ariana Grande Cloud eau de parfum via Douglas
Ariana Grande Cloud eau de parfum via Douglas

Shop hier

5. Gucci Bloom

Gucci Bloom is een weelderige tuin in een fles, ontworpen om de zintuigen te transporteren naar een bloeiende bloementuin. Met rijke noten van tuberoos en jasmijn is dit een krachtige, maar natuurlijke geur. Het is perfect voor de zelfverzekerde vrouw (niet voor niets is Miley Cyrus het Bloom-boegbeeld) die niet bang is om zichzelf te uiten en haar aanwezigheid te laten gelden.

Gucci Bloom top 10 vrouwenparfums
Gucci Bloom eau de parfum via De Bijenkorf

Shop hier

6. Carolina Herrera Good Girl

Dit parfum is een complexe reflectie van moderne vrouwelijkheid. Met een gewaagde mix van donkere en lichte elementen, van rijke cacao tot verfrissende tuberoos, belichaamt het de dualiteit van de vrouw van vandaag. Good Girl is voor de vrouw die haar veelzijdigheid viert en een statement wil maken. Op sociale media wordt het wel vaker geprezen als de ultieme partygeur.

Carolina Herrera Good Girl beste vrouwenparfums 2023
Carolina Herrera Good Girl eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

7. Viktor & Rolf Flowerbomb

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit parfum een explosie van bloemige noten, waaronder jasmijn, freesia en roos. Het is een opwindende, opbeurende geur die ideaal is voor de vrouw die het leven met volle teugen leeft en haar omgeving wil verrijken met een gevoel van vreugde en wonder.

flowerbomb top 10 populairste vrouwenparfums 2023
Viktor & Rolf Flowerbomb eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

 

8. Yves Saint Laurent Black Opium

Black Opium is het toonbeeld van rock-'n-roll glamour, met een verslavende mix van koffie, vanille en witte bloemen. Het is een geur voor de avontuurlijke vrouw die houdt van de nacht en het onbekende niet schuwt. Het is zowel modern als mysterieus, de perfecte geur voor de vrouw die durft te verleiden.

Black Opium populairste vrouwenparfums Ici Paris XL
Yves Saint Laurent Black Opium eau de parfum via Ici Paris XL

Shop hier

9. Christian Dior Oud Ispahan

Met zijn rijke en houtachtige noten is Oud Ispahan een eerbetoon aan de Oosterse parfumkunst. Het combineert labdanum, patchouli en roos voor een intense en verleidelijke geurervaring. Dit parfum is voor de vrouw met een sterke persoonlijkheid die een blijvende indruk wil achterlaten.

Christian Dior Oud Ispahan top 10 populairste parfums
Christian Dior Oud Ispahan eau de parfum

Shop hier

10. Creed Aventus for Her

Deze vrouwelijke interpretatie van het beroemde Aventus van Creed voor mannen is een originele en meest niche creatie uit de lijst. Met noten van groene appel, roze bessen en patchouli, is het zowel fruitig als bloemig, en belichaamt het de onafhankelijke, krachtige en ambitieuze vrouw.

populairste vrouwenparfums Creed Aventus for Her
Creed Aventus for Her eau de parfum via De Bijenkorf

Shop hier