ZIEN: Alicia Silverstone haalt iconische Clueless outfit uit de kast

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Laure Vandendaele
ZIEN: Alicia Silverstone haalt iconische Clueless outfit uit de kast

Clueless-actrice Alicia Silverstone haalde voor de gelegenheid haar meest iconische pakje uit de kast. 22 jaar na de release van de iconische nineties film, zit het kokette mantelpakje haar nog steeds als gegoten.

Vorig jaar bewees Reese Witherspoon dat ze nog steeds beeldig met haar roze glitterbikini uit 'Legally Blonde' staat. Afgelopen weekend haalde ook actrice Alicia Silverstone haar meest iconische filmoutfit (alhoewel, vergeet ook haar Batgirl pakje niet) nog eens boven. Het gele mantelpakje met ruiten en witte kniekousen werd legendarisch dankzij protagoniste Cher Horowitz, vol goede bedoeling maar zoals de filmtitel doet vermoeden ook een beetje 'Clueless' is.

LEES OOK: Hoe zou het nog zijn met de cast van Clueless?

Droom in vervulling

Wij zijn trouwens niet de enigen die Alicia Silverstone een warm hart toedragen. Ook Chrissy Teigen raakte even het noorden kwijt toen ze de actrice IN HAAR GELE PAKJE tijdens de opnames van Lip Sync Battle tegen het lijf liep. "Hoe moet ik vanavond in slaap geraken? Ik droomde van twee foto's in mijn leven. Eentje met Alicia Silverstone en eentje met Beyoncé", postte de vrouw van John Legend op Twitter. Baby Luna stond erbij en keek ernaar, maar leek net een tikkeltje minder onder de indruk dan haar beroemde moeder. "Ik onder de indruk? As if!"

chrissy teigen alicia silverstone cher horowitz
Foto: Twitter Chrissy Teigen

Icoon

Het pakje groeide uit tot een icoon uit de popcultuur en is een favoriet op Halloweenfeestjes. Ook in de collectie die Erdem voor H&M ontwierp (volgende week in de winkel) zit een jasje en een rok met een heel hoog Horowitz gehalte. Afspraak op 2 november!

Naast Alicia Silverstone maakte ook Mena Suvari, bekend uit de American Pie-films - haar opwachting. De actrice ruilde haar 'miss goodie two shoes' outfit in voor een  knalrood sexy exemplaar. Benieuwd wat de 'Lip Sync Battle', waarin de dames hun playbackversie van 'American Woman' ten brengen,  zal geven.