In beeld: de Clueless cast toen en nu

Geüpdatet op 28 januari 2016 door ELLE België
In beeld: de Clueless cast toen en nu

collage clueless

Onze favoriete chickflick Clueless blaast dit jaar twintig kaarsjes uit en dat vieren we met een overzicht van de acteurs, toen en nu.

1/

Cher

cher

Alicia Silverstone scoorde de rol van haar leven als de rotverwende Cher Horowitz, wiens look de kleerkasten van heel wat nineties kids bepaald heeft. Ze is ondertussen behalve actrice ook een dierenrechtenactiviste. Ze bracht een veganistisch kookboek uit en schrijft de blog The Kind Life, waar ze praat over het moederschap en zo ecologisch mogelijk leven.

2/

Dionne

dionne

De acteercarrière van Stacey Dash begon bij The Cosby Show en The Fresh Prince of Bel-Air, en ook na Clueless scoorde ze nog heel wat rollen in films en televisieseries. De 48-jarige actrice werkt nu voor de conservatieve Amerikaanse televisiezender Fox en kwam een aantal keer in de belangstelling met twijfelachtige uitspraken over onder andere verkrachting en loonongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Na twintig jaar nog steeds clueless...?

3/

Josh

joshZijn rol als de socially awkward wereldverbeteraar Josh was het begin van een lange en succesvolle Hollywoodcarrière voor Paul Rudd. Hij was onder andere te zien in Friends, Knocked Up, Wanderlust, en Parks and Recreation, en heeft nu ook een superheldenrol te pakken als Ant-Man.

4/

Tai

tai

Brittany Murphy brak door met haar rol in Clueless als Tai, en werd vervolgens een succesvol actrice zowel op de planken als op het witte doek: ze was onder andere te zien in Arthur Millers A view from the Bridge en in de films Don't Say a Word, 8 Mile, en Just Married. In 2009 stierf de ondertussen 32-jarige actrice onder mysterieuze omstandigheden.

5/

Murray

murray

Na Clueless is Donald Faison altijd de good guy blijven spelen, zoals bijvoorbeeld Dr. Chris Turk in negen seizoenen van de ziekenhuisserie Scrubs. Hij is intussen 41 jaar, en heeft zes kinderen!

6/

Elton

elton

Na zijn rol als het arrogante rijkeluiszoontje Elton kon Jeremy Sisto lang aan de slag in de series Six Feet Under en Law & Order. In 2011 werd hij herenigd met Alicia Silverstone voor de serie Suburgatory.

7/

Travis

travis

Wie hield niet van de altijd stonede skaterboy met gouden hart, Travis? Breckin Meyer was na Clueless nog te zien in onder andere Road Trip, Rat Race en de Garfield franchise.

8/

Christian

christian

Ondanks zijn universitaire acteeropleiding heeft Justin Walker na Clueless zijn carrière nooit van de grond kunnen krijgen. Hij liet Hollywood definitief achter zich in 2005 en bezit nu een grilltent in California.

9/

Amberamber

Ondanks dat ze nog voor een heel aantal rollen gecast werd (onder andere in Sonny with a chance van de Disney Channel), zal Elisa Donovan altijd het meest gekend zijn als Chers nemesis, Amber.

(Stagiaire Astrid Van Wambeke)