Top 10 nineties films

Geüpdatet op 11 juni 2019 door Elise
Top 10 nineties films

Niet alleen op modegebied maar ook in de filmwereld waren the nineties een niet te onderschatten decennium. Wedden dat deze tien kaskrakers zeemzoete herinneringen oproepen? 

#1. Pretty Woman

Pretty-Woman
"Wake up! Time to shop." (Edward)

"Pretty woman, walking down the street. Pretty woman, the kind I like to meet. Pretty woman."

1990 gaat de geschiedenis in als het jaar dat de hele wereld als een blok viel voor de charmes van Richard Gere en de schoonheid van Julia Roberts. Romantiek, romantiek en nog eens romantiek!

P.S. Wist je dat Julia Roberts amper 22 was toen ze deze hoofdrol vertolkte?

LEES OOK: Schokker: dit is het originele einde van Pretty Woman 

1/

#2. Clueless (1995)

Clueless
"He does dress better than I do, what would I bring to the relationship?" (Cher)
As if! Deze cool kids hielpen ons de jaren negentig door, leerden ons de beginselsen der mode („this is an Alaia!”) en de beste trucs om toch maar niet single af te studeren. Vandaag zijn ze nog steeds een vrolijke bende, al liet wijlen Brittany Muprhy (Tai in de film) een enorme leegte na. Eén van haar eerste én meest onvergetelijke rollen! Kortom, deze chick flick hebben we niet één, niet twee, maar triljoen keer herbekeken... op videocassette! 

2/

#3. Eyes Wide Shut (1999)

fhd999ews_nicole_kidman_006

Deze film deed heel wat stof opwaaien wereldwijd. Niet vanwege de fascinerende filmmuziek of het sublieme camerawerk: de film bood een kijkje in de slaapkamer van hét Hollywoodkoppel van dat moment: Cruise en Kidman. Dit sterrenkoppel produceerde in de jaren negentig maar liefst drie kaskrakers (Far and Away, Days of Thunder, Eyes Wide Shut). Minder succesvol was de relatie zelf, ondertussen nog maar een vage herinnering.

LEES OOK: 10 filmkoppels die echt bestonden

3/

#4. Pulp Fiction (1994)

Pulp-Fiction-pulp-fiction-13157412-1920-810

De legendarische film van Quentin Tarantino toont niet alleen de epic dansskills van John Travolta. Maar ook de beroemde quotes van Samuel L. Jackson. "Say 'what' again. I dare yo. I double dare you motherfucker."

Klassieker van formaat: John Travolta en Uma Thurman in Pulp Fiction.

4/

#5. Home Alone (1990)

Home-Alone-the-bioscope

Geef toe, Kerstmis zonder Home Alone is geen échte Kerstmis. De negenjarige Kevin blijft alleen thuis en beschermt 't met heel z'n leven. Helaas is Macaulay Culkin niet langer een schattig blond 8-jarig jongetje. Bewijs nodig? Klik hier op eigen risico!

LEES OOK: 15 niet te missen kerstfilms

5/

#6. The Shawshank Redemption (1994)

1412030800288.cached-1024x682
"Remember Red, hope is a good thing, maybe the best of things, and no good thing ever dies."

Het verhaal is er eentje (uit de virtuoze pen) van Stephen King. De film wordt door veel fans beschouwd als een van de beste (gevangenis)films aller tijden. Toentertijd werd de film genomineerd voor zeven Oscars - waarvan hij er geen enkele won - maar hij sleepte wel veel andere awards in de wacht.

6/

#7. The Titanic (1997)

Titanic
My heart will go on!

De klassieker der klassiekers. Het mooiste, meest, glorieuze, leukste, algemeen meest kick-ass koppel is Leonardo DiCaprio en Kate Winslet! Tranen met tuiten hebben we gehuild toen ze hem de dieptes van de bevroren oceaan in liet zinken in Titanic.

Watch: het alternatieve einde van Titanic

7/

#8. The Green Mile (1999)

"Please boss, don't put that thing over my face, don't put me in the dark. I's afraid of the dark."
"Please boss, don't put that thing over my face, don't put me in the dark. I's afraid of the dark."

Deze meeslepende klassieker scoort al jaren hoog in verschillende filmrankings en staat op het moment zelfs op nummer 1 in de IMDB top 250. Haal je zakdoek maar al boven.

8/

#9. The Usual Suspects (1995)

tumblr_inline_nvgi94M2S51sn02gp_500

Een meesterwerk met een grandioos plot (en een uitstekende cast). Met recht een van de grote klassiekers van de jaren negentig. In deze film is werkelijk niets wat het lijkt.

9/

#10. Fight Club (1999)

1215
"The first rule of Fight Club is: You do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is: You do not talk about Fight Club."

Random acteurs die met elkaar op de vuist gaan? Geeuw... Brad Pitt die datzelfde in ontbloot bovenlijf doet? KASKRAKER!