Zo organiseer je de perfecte aperitivo

Geüpdatet op 9 augustus 2017 door ELLE België
Zo organiseer je de perfecte aperitivo

Het ELLE Team trok naar Chagall Beach in Nieuwpoort om er een waanzinnig Martini Aperitivo op touw te zetten! Welke tips zullen jou inspireren?

Geef ook de ogen van je genodigden flink de kost, met kleurrijke cocktails, hapjes, decoratie, kleding ... Ontdek onze tips voor een perfect aperitivo!

Martini e tonic: het perfecte recept

Welke ingrediënten?
- 5-6 ijsblokjes
- 50% MARTINI® Bianco
- 50% Tonic
- Bereidingstijd: 1 min

Hoe serveer je het?

In een rond MARTINI® glas met een schijfje limoen in.

1/

Dresscode: rood en wit

Het is altijd fun om je genodigden een originele dress code te geven! Voor onze ELLE x Martini Aperitivo besloten we de little black dress even in de kast te laten hangen om die heerlijke zomeravonden alle eer aan te doen! Een witte jurk, rode lippenstift, rode nagellak en pumps ... De meisjes leefden zich lekker uit met het kleurenthema! En de jongens? Een wit hemd en een jeans. Het resultaat: een chique en elegante sfeer en leuke foto's!

2/

Decoratie: rode rozen

We lieten ons door de kleuren van Martini inspireren om een glamoureuze en toch minimalistische decoratie te bedenken. Wit, zwart en rood kregen een subtiel plekje op de tafel en zorgden zo voor een toefje kleur. Rode rozen in een vaas, zwarte rietjes in de glazen, rode kommetjes voor de dipsausjes ... Het is allemaal een kwestie van evenwicht!

3/

En wat knabbelen we?

Ovengebakken groentechips: snij een rode biet, een pastinaak en een wortel in dunne plakjes en leg die op een vel bakpapier. Bestrijk ze met een borsteltje met olijfolie en kruiden en schuif ze voor 15 minuten in een oven van 180 °C. Neem ze uit de oven en laat afkoelen. Serveer ze met wat zout zodra ze droog zijn.

Hummus met geroosterde paprika's: snij een paprika in twee en rooster die in de oven tot het vel zwart wordt. Snij hem dan in stukjes. Mix de paprika, 400 g uitgelekte kikkererwten, een halve citroen, een halve theelepel zout, twee fijngehakte teentjes knoflook en enkele blaadjes basilicum in een blender tot de hummus de gewenste textuur heeft. Dien op met Libanees brood, wortelstaafjes of grissini.

Paprika's met tonijn en feta: rooster twee gele en twee rode paprika's en snij die in brede plakken. Mix 200 g feta, 200 g tonijn uit blik en een teentje knoflook tot een mousse die je daarna op de plakjes paprika schept.