Paniekrubriek: Help mijn lief ‘vergeet’ dat ik vegetariër ben

Geüpdatet op 16 november 2018 door ELLE België
Paniekrubriek: Help mijn lief ‘vergeet’ dat ik vegetariër benShutterstock

“Mijn vriendje is attent, lief en grappig. Hij houdt van me en hij heeft een hart van goud. Maar er is één groot probleem: hij ‘vergeet’ soms dat ik vegetariër ben.

Hij kookt elke avond en het is al enkele keren gebeurd dat hij vlees op tafel zette, zonder vegetarisch alternatief. Ik snap niet hoe hij zoiets kan doen. Is dit een teken dat hij me niet serieus neemt?”  (Vergeten groente)

Beste Légume,

Waarschijnlijk neem jij jezelf wat te serieus. Je hebt een man die elke avond voor je kookt, het is hoog tijd om wat zelfstandigheid te tonen. Ga naar de supermarkt en sla een voorraad vegetarische worst en gehakt in, zo hoef je alvast geen honger te lijden. Misschien is je vriendje helemaal niet thuis in de vegetarische keuken? Toon hem dat deze best lekker kan zijn en laat dit kookboek casual rondslingeren in de keuken. Nog beter: kook zelf een keertje voor hem.

Wil je je boodschap op een leuke, positieve manier overbrengen? Spring dan bij de volgende gelegenheid op je vriend, zet je tanden in zijn vlees en grom: ‘Jij bent het enige beest dat ik lust.’ Daarna neem je hem boven op de tafel. Wedden dat hij nooit meer vergeet dat je vegetariër bent?

Toch nog op zoek naar inspiratie? Zo maak je een lekkere vegetarische burger.

En natuurlijk zijn er ook een hele reeks blogs waar vegetariërs en veganisten hun hartje kunnen ophalen.