4 originele koffiebars in Antwerpen

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Claire
4 originele koffiebars in Antwerpen

Je moet in Antwerpen bijna moeite doen om géén koffiebar tegen te komen, zo veel leuke koffie-adresjes zijn er in de stad. Maar het ene kopje drip koffie is het andere niet, en je zit ook niet overal even gezellig. Wel in deze vier originele plekjes, natuurlijk, waar de koffie alvast klaarstaat.

Black & Yellow Coffee bar

Na jarenlang de kopjes - én de instagramfeed - bij Caffènation te hebben gevuld, opende Joke De Coninck onlangs een eigen koffiebar. De naam is geen verwijzing naar de politieke voorkeur van de huidige Antwerpse burgemeester, wel naar de kleur van koffie en Jokes lievelingstint: geel. Fans van Broer Bretel zullen teleurgesteld zijn, want Black&Yellow zit in het pand waar die koffiebar tot voor kort zat. Maar je kan je teleurstelling komen verdrinken met een black negroni, want naast de klassieke bereidingen à la Flat White en Latte staan hier originele cold brews op de kaart - als shot of on the rocks - net zoals een black lemonade of zo'n originele virgin negroni.

Black & Yellow Coffee Bar, Nassaustraat 7, Antwerpen.

 

Texas-Coffee

texas coffee

Dit gloednieuwe adresje kwam al vaak in het nieuws omdat het een van de duurste koffies ter wereld op de kaart zet: de Kopi Luwak, waarbij de koffiebessen eerst worden opgegeten door de Luwak (een soort civetkat), waarna deze enkel de bonen weer... euh ... afgeeft. Die bonen worden uiteraard heel goed gewassen en het resultaat zou erg lekker én speciaal zijn.

Allemaal goed en wel, maar wat ons vooral interesseert is dat je hier DE HELE DAG LANG kan ontbijten. En geen gewoon ontbijt, maar een all-american breakfast met blueberry pancakes en peanutbutter & jelly sandwiches. De gewone koffie belooft ook lekker te zijn, die halen ze bij het Amsterdamse White Label, en zal vooral vaak op instagram opduiken, want je kan hem laten serveren in een ijshoorntje. Niet op onze instagram, natuurlijk, wij zijn te druk bezig met al die pancakes... #prioriteiten.

Texas-coffee, Volkstraat 63, Antwerpen.

1/

Bosbar

bosbar koffie

 

Het Bos is een van de meest interessante culturele plekjes van de stad, waar je terecht kan voor optredens, theatervoorstellingen, films en expo's. Of voor een kopje koffie, want in de Bosbar - volgens Het Bos zelf een 'overdagcafé' - hebben ze een eigen koffiebranderij: Cordon coffee. Normaal kan je hier op zondag ook heerlijk komen ontbijten dankzij de Otark Breakfast Club , of op donderdag komen proeven van de Boskeuken, waarbij elke week iemand anders in de potten roert, maar die twee projecten liggen even stil in juli en augustus om plaats te maken voor heel wat cultureel leuks in combinatie met ijsjes!

Bosbar, Ankerrui 5, Antwerpen.

2/

Bar Stark

barstark

 

Dit plekje ligt misschien wel ver buiten het stadscentrum, maar is de fietstocht méér dan waard. Want je kan hier niet alleen een lekkere latte met een stukje versgebakken taart (heerlijk!) bestellen, je doet dit met zicht op een groene oase, want deze koffiebar ligt ìn het Rivierenhof, het grootste park van Antwerpen. Verder is de bediening ontzettend vriendelijk, ligt er altijd een verse lading magazines en kranten en is de koffie lekker. Of wat had je gedacht.

Bar Stark, Cornelissenlaan 10, Deurne.