Geheime trucs: zo maak je je pancakes extra fluffy

Geüpdatet op 24 januari 2023 door Lore Ginneberge
Geheime trucs: zo maak je je pancakes extra fluffy Shutterstock

Een dikke stapel fluffy pancakes zoals je ze op TV ziet? Dankzij deze geheime trucjes krijg je je pannenkoeken extra luchtig

1. Gebruik karnemelk voor een fluffy textuur

Dit heeft een hogere zuurtegraad dan de klassieke variant en dat zorgt ervoor dat je pannenkoek de lucht in gaat. Geen flesje van in huis? Het zou ook helpen om een glas gewone melk te mengen met een eetlepel witte azijn en dit tien minuutjes te laten trekken -niet zo lekker als karnemelk, maar het zorgt wel voor fluffy textuur.

2. Vergeet geen bakpoeder

Ook door een snuif bakpoeder in je deeg te mengen, klaar je het klusje. Het wondergoedje is goed voor heel wat huishoudelijke trucjes en komt dus zeker nog van pas. 

pancakes fluffy luchtig
Monika Grabkowska - Unsplash

3. Klop je eiwit op

Probeer ook eens je eiwit op te kloppen. Het klassieke pannenkoekrecept heeft het enkel over gescheiden eigeel en -wit, maar als je de tijd neemt om dat laatste op te kloppen, zal je je creatie in no time tot ongekende hoogtes zien stijgen.

4. Probeer pancakes met spuitwater

Wat dacht je van spuitwater? Vervang het water uit het klassieke recept door een bruisend alternatief: eens de pan heet wordt, zullen de luchtbubbels groter worden en dus ook je pannenkoek extra luchtig maken.

5. Voeg chiazaad toe

Een tip voor wie fluffy pancakes wil bakken die ook nog eens gezond zijn: voeg banaan toe aan je deeg en laat chiazaad een kwartiertje weken in wat water, waarna je het toevoegt aan je beslag. Het resultaat is een heerlijk smeuïg en luchtig ontbijt dat bovendien reuzegezond is - de voordelen van chiazaad zijn oneindig.

Meer recepten? Ontdek hier tien ideeën voor een gezond ontbijt.