Geheime trucs: zo maak je je pannenkoeken extra fluffy

Geüpdatet op 10 oktober 2017 door Isabelle
Geheime trucs: zo maak je je pannenkoeken extra fluffy

Als het op pannenkoeken aankomt, is de wereld verdeeld in twee kampen: zij die graag de platte, no-nonsense variant eten en zij die smelten voor dikke, fluffy pancakes zoals je ze op TV ziet -denk: de stapel dikke koeken die runaways in diners langs de kant van de weg verorberen voor ze hun volgende slag slaan. Zit jij in die tweede categorie? Dan weet je dat het verdraaid moeilijk is om die perfect zachte, luchtige textuur te bekomen. Het geheim zit hem in enkele wonderingrediënten:

  1. Gebruik karnemelk! Dit heeft een hogere zuurtegraad dan de klassieke variant en dat zorgt ervoor dat je pannenkoek de lucht in gaat. Geen flesje van in huis? Het zou ook helpen om een glas gewone melk te mengen met een eetlepel witte azijn en dit tien minuutjes te laten trekken -niet zo lekker als karnemelk, maar het zorgt wel voor fluffy textuur.

2. Ook door een snuif bakpoeder in je deeg te mengen, klaar je het klusje. Het wondergoedje is goed voor heel wat huishoudelijke trucjes, ontdek hier welke beauty hacks je ermee kan uitvoeren! 

3. Probeer ook eens je eiwit op te kloppen. Het klassieke pannenkoekrecept heeft het enkel over gescheiden eigeel en -wit, maar als je de tijd neemt om dat laatste op te kloppen, zal je je creatie in no time tot ongekende hoogtes zien stijgen.

4. Wat dacht je van spuitwater? Vervang het water uit het klassieke recept door een bruisend alternatief: eens de pan heet wordt, zullen de luchtbubbels groter worden en dus ook je pannenkoek extra luchtig maken.

5. Een tip voor wie gezonde bananenpannenkoeken wil bakken: laat chiazaad een kwartiertje weken in wat water en voeg dat mengsel toe aan je deeg. Het resultaat is een heerlijk smeuïg en luchtig ontbijt dat bovendien reuzegezond is -de voordelen van chiazaad zijn oneindig.

Meer pannenkoekrecepten? Ontdek hier drie recepten voor healthy pancakes! Wie liever niet achter het fornuis staat, kan ook aan de slag met rijstwafels: je zou verbaasd zijn hoe heerlijk deze combinaties zijn. (Onze favoriet? Rijstwafel met pindakaas en banaan!)