Een fikse start van de dag: originele ontbijtrecepten met plantaardige alternatief voor plattekaas

Geüpdatet op 27 februari 2018 door ELLE Partner
Een fikse start van de dag: originele ontbijtrecepten met plantaardige alternatief voor plattekaas

Ontbijt? Geen tijd! Het meest gebruikte excuus om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan, gaat voortaan niet meer op. Dankzij de plantaardige alternatieven voor plattekaas Alpro GO ON hoef je voortaan nooit meer met een pas-uit-bedmaag de deur uit. Gepimpt met vers fuit of extra crunchy met granola? Ontdek de favoriete starters van de ELLE-redactie.

https://www.youtube.com/watch?v=R0lSgkeVDyc

Maandagmorgen 7u32. Overslapen, niets om aan te doen, een kapsel als een suikerspin en tot overmaat van ramp zijn ook je sleutels onvindbaar. Een herkenbaar scenario op de ELLE-redactie! In de chaos van de ochtendspits komt het ontbijt vaak op de laatste plaats. Terwijl we het er allemaal over eens zijn dat een gezonde, voedzame ochtendmaaltijd je de nodige energie geeft om de dag boordevol energie te starten. Om aan de drukke levensstijl tegemoet te komen, lanceert Alpro GO ON Natuur, het eerste plantaardig alternatief voor plattekaas boordevol hoogwaardige sojaproteïnen met een rijke textuur en een zachte smaak.

Naast lekker en gezond zijn deze alternatieven voor plattekaas ook super voedzaam. Sojaproducten zijn een belangrijke bron van hoogwaardige eiwitten: ze hebben een uitstekende vetzuursamenstelling en zijn arm aan verzadigde vetten en van nature rijk aan onverzadigde vetten. Eiwitten dragen bij tot het behoud van de spiermassa, de spiertoename en de bouw van het botweefsel. Proteïnen consumeren is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam belangrijke bouwstoffen voor handen heeft.

Een evenwichting voedingspatroon in combinatie met voldoende beweging is de sleutel voor een gezonde levensstijl. Zet Alpro Go On naar je hand met vers fruit, zelfgemaakte granola of een healthy mix van nootjes en superzaadjes. Of doe net zoals de foodies op de ELLE-redactie en laat je inspireren door de originele ontbijtrecepten op basis van Alpro GO ON Natuur.

We love de bosbessentaart en de bananenkoekjes. Wat is jouw favoriet?

1/
#1 Bosbessentaart

ALPRO_CHEESECAKE BLUEBERRY_00010

Ingrediënten voor 10 stukken taart
180 g koekjes
50 g gesmolten Alpro Bakken & Braden
750 g Alpro Go On Natuur
80 g rietsuiker
100 ml plantaardige olie (zonnebloemolie of koolzaadolie)
4 eieren
250 g bosbessen
2 mandarijnen
1 vanillestokje
1 limoen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de binnenkant van de bakvorm in. Plet de koekjes, meng de koekkruimels met de gesmolten Alpro Bakken & Braden en verdeel het mengsel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
  2. Klop de Alpro Go On Natuur samen met de rietsuiker, de olie en de eierdooiers tot een smeuïge massa. Voeg de vanillezaadjes, de limoenschil en twee eetlepels limoensap toe. Meng alles door elkaar. Breng indien nodig op smaak met extra limoenschil/-sap en vanille.
  3. Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig door het mengsel met Alpro Go On Natuur. Zorg dat het mengsel mooi luchtig blijft. Leg de mandarijnen en wat bosbessen op de taartbodem. Schep vervolgens de vulling met Alpro Go On Natuur erover en zet de taart ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.
  4. Laat de taart afkoelen en versier deze met bosbessen.

2/
#2 Bananenkoekjes

Alpro_banana_cookies_630x472

2 bananen
100 g havermout
160 ml Alpro Rijstdrink
2 tl kaneel
30 g pecannoten of walnoten, in stukjes gehakt
1 el Alpro soya Bakken & Braden
Voor erbij:
Alpro Go On Natuur

1. Prak de bananen in een kom.
2. Doe de bananen bij de havermout en de andere ingrediënten. Roer goed.
3. Bak de haverkoekjes in een beetje Alpro soya Bakken & Braden.
4. Dien meteen op met vers fruit en/of Alpro Go On. Zo lekker!

Tip. Liever glutenvrij? Kies voor glutenvrije havermout.

Met de lancering van Alpro GO ON pakt Alpro uit met vijf uiteenlopende smaken en twee formaten, geschikt voor de ontbijttafel of tijdens de pauze. Kies uit Alpro GO ON Natuur, Alpro GO ON Zwarte Bes en Alpro GO ON Passievrucht. Of ontdek de twee nieuwkomers in het gamma: Alpro Go On Aardbei-Framboos en Alpro Go On Mango