Getest: personaliseer je spaghetti bij Bavet

Geüpdatet op 10 oktober 2017 door Claire
Getest: personaliseer je spaghetti bij Bavet © Disney

Een lekkere spaghetti, dat betekent voor iedereen nét iets anders. Met of zonder gehakballetjes,  pikant of net helemaal niet, veggie of met extra veel vlees... Bij spaghettirestaurant Bavet bepaal je zèlf de samenstelling van je spaghetti, en wij gingen alvast proeven van zo'n gepersonaliseerd bordje pasta. 

Met twee vestigingen in Gent en één in Leuven en Antwerpen hoef je nooit ver te rijden voor een bordje Bavet. Wij sprongen op een vrijdagavond binnen in het Antwerpse restaurant, dat er als laatste bijkwam. Reserveren kan pas vanaf zes personen, maar op de eerste verdieping is er gelukkig nog plaats voor twee.

Bavet

Het concept is eenvoudig: je kiest een saus (er zijn twee varianten op bolognesesaus en vier vegetarische sauzen), gewone of volkoren spaghetti, parmesan of emmentaler en eventuele extra's zoals (vegetarische) gehaktballen of rucola. Dan beslis je hoeveel honger je heb, en of je voor de kleine (mouse), de medium (dog) of de grote (horse) portie gaat. De ober legt het concept geduldig uit en na een klein halfuurtje staat een mouse Bavetarian (met emmentaler en extra veggie balletjes) en een dog Bavet special (met parmesan en gewone gehaktballen) op onze tafel te dampen.

1/

Ons verdict? LEKKER! Niet alleen is de Bavet special - een pikantere versie van de traditionele bolognesesaus - heel smakelijk (zij het niet écht pikant, maar daarvoor staat het flesje tabasco op tafel). Maar ook de vegetarische Bavetarian is goed gekruid en heeft een echte bolognesetextuur (geen waterachtige wannabesaus, dus). De Mouseportie is groot genoeg voor de kleine honger, wie meestal normale porties verorbert, bestelt best een Dog. En heb je honger als een paard, dan bestel je toch gewoon de horse. De overschot krijg je toch mee naar huis in een doggiebag.

 © instagram.com/bavet_spaghetti
© instagram.com/bavet_spaghetti

Wie trouwens liever thuis proeft van de Bavetspaghetti's, kan alles als take-out bestellen. Al is de vriendelijke bediening hier het vermelden meer dan waard. En de wijn is ook lekker! Wij zijn fan, maar dat was vast al duidelijk.

Op Bavet.eu vind je de locaties van de vier spaghettirestaurants.