Een trio: zo verloopt het écht

Geüpdatet op 10 december 2019 door Admin
Een trio: zo verloopt het écht

Een trio, zoiets gebeurt enkel in films, toch? Meisje is verliefd op een jongen die verliefd is op een ander meisje, maar uiteindelijk komt alles goed, want ze merken dat het ook met z’n drietjes kan. Of: relatie is op sterven na dood, maar krijgt nieuw leven ingeblazen wanneer de tuinman erbij gehaald wordt. Alleen in Hollywood? Toch niet, zo blijkt. Research wijst uit dat één Vlaming op zes zich al aan een trio waagde. Wááát?!

We laten enkele ervaringsdeskundigen aan het woord. Zo gaan trio's er echt aan toe in Vlaanderen!

Bram (26): Het trio dat uit het niets kwam

“Mijn vriendin Elodie en ik zijn anderhalf jaar samen en ik zie haar doodgraag, maar het is niet meteen het makkelijkste anderhalve jaar van mijn leven geweest. Ze is stikjaloers. Hoewel ik me vóór onze relatie graag omringde met meiden, is er nu van afspreken met een andere vrouw geen sprake meer. Ik mag zelfs niks gaan drinken met mijn beste vriendin, tenzij Elodie er zelf bij is. Groot was mijn verbazing dus toen ze na een avond stappen thuiskwam met een ander meisje, schaars gekleed, en zich naast me in de zetel plofte. Ik was naar de samenvatting van de Champions League aan het kijken. Alix, zo heet haar vriendin, ging langs mijn andere zijde zitten. ‘Hebben jullie het leuk gehad?’, vroeg ik. Alix knikte instemmend van ‘ja’ en wreef met haar dij tegen de mijne. Ik verstarde en keek verschrikt naar mijn vriendin. Die glimlachte eigenaardig en legde haar hand op m’n buik. ‘Zullen we nog een flesje kraken?’, vroeg ze. Ik zei dat het voor mij niet hoefde, maar Elodie stond al recht. Ze wisselde een geamuseerde blik met Alix. Die kroop nog een stukje dichter tegen me aan, bewoog rustig haar hand naar me toe en friemelde haar duim en wijsvinger tussen mijn riem en T-shirt. ‘Hé!’, riep ik en veerde recht. Ik keek gealarmeerd naar mijn vriendin. Nog steeds die rare glimlach.

Het begon me te dagen dat ze Alix uitgenodigd had voor meer dan een glaasje wijn alleen. Je zou denken dat ik toen begon na te denken over de mogelijke implicaties van wat zou volgen, maar mijn brein sloeg tilt en ik kuste Alix vol op de mond. Ik wachtte Elodies reactie af, maar toen die er gezellig bij kwam, was het hek van de dam. De ene trok m’n shirt over m’n hoofd, de andere maakte m’n riem los. Het ging allemaal heel snel en veel minder sensueel dan ik me had voorgesteld. Ze waren allebei enkel in mij geïnteresseerd en hadden geen aandacht voor elkaar. Ik werd op de zetel geduwd, m’n boxer nog rond m’n enkels. Alix dook direct naar m’n kruis en zette een pijpbeurt in, terwijl Elodie boven op m’n gezicht klom en als een bezetene ging rijden. Ze kreunde veel harder dan ik van haar gewend ben, ze leek wel een pornoactrice! Alix was ongelooflijk daar beneden en ik kwam snel klaar. Elodie ging van me af, Alix heb ik niet eens aangeraakt. Ik zou liegen als ik zei dat ik er niet van genoten heb, maar ik was vooral verward. Nu ik erover nadenk, lijkt het alsof Elodie Alix naar huis bracht als ‘presentje’, maar ik voelde me toch een beetje gebruikt. Uiteindelijk had mijn vriendin de touwtjes in handen en heb ik niet echt het gevoel dat ik kan meespreken over een trio. Ik denk dat het iets eenmaligs was, Alix heb ik sinds die avond niet meer bij ons thuis gezien.”

Lees op de volgende pagina over het trio dat leidde tot de break-up van Sara en Tom uit Leuven.

Sara (24): Het trio dat eindigde met een break-up

“Twee uur ’s nachts, zaterdagavond in ons stamcafé in Leuven. Tom, mijn lief sinds zes maanden, en zijn goeie vriend Max stonden te dansen en ik had een paar glaasjes te veel op. Tijd om naar huis te gaan, vond ik, en ik sleurde de twee naar buiten, de nachtbus op. De vriend bleef logeren in de studio van mijn lief. ‘Straks seks met drie dan?’, zei ik grappend. De twee lachten smakelijk. ‘Voor mij goed hoor!’, zei Max. Tom glimlachte. ‘Wil je dat echt?’, vroeg hij. Ik had nooit gedacht dat mijn lief voor zoiets open stond, dus ik keek verbaasd. ‘Als dat echt is wat je wil, dan doen we dat.’ Ik keek naar Max, knappe, lekkere Max, en weer naar mijn lief en knikte beschaamd.

Aangekomen op Toms studio zei Max dat hij op de sofa zou slapen. Ik volgde Tom naar zijn kamer en liet de deur openstaan. We begonnen te zoenen en ik zag dat Max in de deuropening stond, maar terug wegging. Tom trok me op bed en we hadden seks. Het was een beetje klungelig en duurde veel langer dan ik van hem gewoon was. Hij leek zich niet te kunnen concentreren en ik moest best veel moeite doen. Zenuwen. Na afloop rolde hij van me af en bleef liggen. Max was niet komen kijken, waarschijnlijk omdat de situatie ook voor hem ongemakkelijk was. Ik besloot zelf naar hem toe te gaan en trof hem aan in de zetel. Naakt, onder een fleece dekentje. Ik trok het van hem af. Hij keek een beetje terughoudend, maar zijn gigantische erectie sprak boekdelen. Ik ben normaal niet de meest seksuele persoon, maar nu voelde ik me een mythische seksgodin, klaar om het mannelijke ras aan haar wil te onderwerpen, en ik ging op hem zitten. Ik voelde zijn hele lijf trillen en fluisterde in zijn oor hoe lekker hij was, zoals een mythische seksgodin dat zou doen.

We waren nog geen twee minuten bezig toen Tom uit de kamer kwam gestormd en riep dat ik me uit de voeten moest maken en dat hij me nooit meer wou zien. Dat ik een vuile slet was en dat hij niet kon geloven dat ik zijn beste vriend zou neuken. Hij deed met een vuistslag het licht aan. Ik ging van Max af, kromp ineen en keek verschrokken op naar Tom. Een gloeiende woede had zich baas gemaakt van zijn gezicht. Ik keek naar Max, maar die deelde mijn verbaasde blik. Bleek dat mijn lief helemaal geen trio wou, maar wou testen of ik hem zou bedriegen. Wat een eikel. Nu ja, lesje geleerd: nooit tot actie overgaan wanneer je niet zeker bent dat iedereen op dezelfde golflengte zit...”

Lees op de volgende pagina het gênante verhaal van Isabelle uit Schoten.

Isabelle (31): Het trio dat er niet van kwam

“Ik werk al zeven jaar als laborante in een farmaceutisch bedrijf. Toen ik er begon, was ik piepjong, dus ik was heel blij dat mijn oudere collega’s me onder hun vleugels namen. Chantal was mijn mentor en werd een goeie vriendin, ze was 47. Omdat we lange uren klopten en vaak in het weekend naar een congres moesten, zagen we elkaar meer dan onze mannen. Chantal was al meer dan twintig jaar getrouwd en op het moment dat onze vriendschap voor altijd zou veranderen, was ik single. Ik had Didier, haar man, al een paar keer ontmoet op bedrijfsfeestjes. Een amusante, niet onknappe oudere man die overduidelijk halsoverkop verliefd was op Chantal. Ik was gecharmeerd door de manier waarop ze met mekaar omgingen en hoopte ooit ook zo een relatie te hebben.

Op een vrijdag na het werk kwam Didier Chantal oppikken en vroegen ze of ik zin had om iets te gaan drinken. Tuurlijk, dacht ik. Gezellig! Op een terrasje bij een gin-tonic ging Didier snel over tot de orde van de dag. Hij zei dat hij zich aangetrokken voelde tot mij en dat hij al een hele tijd fantaseerde over een trio met zijn vrouw en mij. Ik verslikte me grandioos in mijn gin-to en zei meteen dat hij verkeerde signalen opgevangen had. Ik las teleurstelling op zijn gezicht en schaamte op dat van Chantal. Heel gênant. Ik wou het er graag nog over hebben met haar, maar onze werkrelatie was voorgoed verbrod.”

Lees op de volgende pagina over Jeroen, Werner en Bas, die gelukkig samenwonen.

Jeroen (34): Van trio tot throuple

“Laat me eerst verduidelijken wat een ‘throuple’ is. Het is een woordspeling op de Engelse woorden ‘three’ en ‘couple’. Het is een vorm van polyamorie, een liefdevolle relatie tussen meer dan twee mensen. Dat kan tussen drie mannen of drie vrouwen, maar gemengde throuples kunnen ook. Een trio is een vrijpartij tussen drie mensen, maar bij een throuple gaat het dus om een relatie. Die tussen Bas, Werner en mezelf begon twee jaar geleden. Werner en ik waren een jaar getrouwd, nadat we al twee jaar samen waren. We hadden het goed samen, maar onze situatie veranderde toen we Bas ontmoetten in een nachtclub. We dansten en praatten de hele nacht en konden het supergoed met elkaar vinden. Hij kwam met ons mee naar huis en daar hadden we seks, maar van ongemakkelijke gevoelens achteraf geen sprake: Bas bleef slapen en bracht de hele volgende dag bij ons door. Werner en ik hadden snel door dat we allebei verliefd waren op hem. Het was iets onbeschrijfelijks, alsof we allebei voor de tweede keer onze levenspartner ontmoet hadden. Toen bleek dat Bas onze gevoelens deelde, hebben we na lang praten een moeilijke beslissing gemaakt. Hoewel onze liefde voor elkaar niet veranderd was, zijn Werner en ik gescheiden. Dat was de enige manier om in een gelijkwaardige relatie met Bas te stappen. We wonen nu al iets meer dan een jaar gelukkig samen, met ons drietjes.”

Is een trio iets voor jou?

* Alles hangt af van jezelf en je partner. Maak het onderscheid tussen fantasie en realiteit.

* Is een trio iets dat je van je bucketlist wil schrappen zonder meer? Zet er dan geen relatie voor op het spel, maar doe het wanneer je single bent.

* Doe geen trio om iemand voor je te winnen, te belonen of om te bewijzen hoe ‘seksueel vrijgevochten’ je bent.

* Na de initiële opwinding kan een trio leiden tot gevoelens van uitsluiting, jaloezie of verliefdheid. Denk niet dat het je relatie kan redden.

* Toch een trio met je partner en een derde? Maak op voorhand duidelijke afspraken. Welke seks mag met wie? Mag er enkel gestreeld en gemasturbeerd worden of kan oraal, vaginaal of anaal ook?

(Meer pikante getuigenissen? Vince werkt als gigolo en deelt hier alle geheimen van zijn job.)