Dit zijn de ontbijttrends van 2017

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Elise
Dit zijn de ontbijttrends van 2017

Rise & shine! Neem je enkel fruit of graanrepen voor ontbijt? Dat vraagt om meer variatie. Alles wat je moet weten over de laatste breakfast trends: 

Eén belangrijke tendens is duidelijk merkbaar: health blijft de focus. We informeren ons steeds beter over gezonde voeding en een actieve levensstijl en dat vertaalt zich ook naar onze ontbijtgewoontes. Dat weet voormalig topsporter Hans van Alphen maar al te goed. Hij werkte samen met Alpro aan een ontbijtgids waarin je onuitputtelijk veel inspiratie vindt voor gezonde, overheerlijke ontbijtrecepten en trends.

image_8

De vier hoofdtendensen op een rijtje:

1/

#1. Purple rain 

De ontbijttafel dit jaar kleurt purper. Elke zelfverklaarde foodie zal paars als hoofdkleur kiezen op haar/zijn brunchbuffet. Paars? Acaïbessen, vlierbessen, allerlei exotische zaden vinden hun weg naar jouw bord.

ontbijttrends 2017

2/

#2. On the go

ontbijttrends2017

Geef toe, het moet snel gaan 's ochtends. Het ontbijt overslaan, is anno 2017 geen optie meer. Een Belg neemt gemiddeld veertien minuten de tijd om te ontbijten. Tijdsgebrek is niet langer een excuus, er bestaan wel honderden take away- trucjes om toch snel een maaltijd in de ochtend binnen te krijgen. Conclusie: file-, ontbijt-,vergaderonbijt zal boomen.

3/

#3. Double breakkie

ontbijttrends2017

Vroege vogels kennen er àlles van: dat knagend gevoel in je maag omstreeks een uur of elf. Een ontbijtsnack - te consumeren ergens halverwege de voormiddag - wint aan populariteit.

4/

#4. Big Brunches

Weekend brunchen is het nieuwe nightlife. Hoe groter het contrast met het ontbijt met de werkweek, hoe liever. Het succesrecept? Een ruim aanbod met lekkers, in goed gezelschap. Niet alleen vanwege het sociale aspect (de kwaliteit van een gesprek aan de bar van een club of aan de ontbijttafel is beduidend verschillend), maar ook de gezelligheidsfactorie en relaxatie zijn van groot belang.