Vergeet superfoods: deze gewone groenten doen je stralen

Geüpdatet op 19 februari 2019 door ELLE België
Vergeet superfoods: deze gewone groenten doen je stralen

We kunnen er niet om heen: superfoods doen veel goed voor onze gezondheid. Toch overschaduwen ze gewone groenten en fruit. En dit is helemaal onterecht! 

Chiazaad klinkt natuurlijk sexier dan wortel of knoflook, maar toch moet je deze 'saaie' groenten een kans geven. Ze hebben een heel aantal voordelen tegenover superfoods: ze zijn gemakkelijk verkrijgbaar en lief voor je portemonnee.

gewone_groenten_doen_je_stralen_weg_met_superfoods_tomaten

Deze groenten en fruit moet jij in huis halen om te stralen >>>

1/

  • Wortels zitten bomvol 'beta carotene', een antioxidant, dat bijdraagt aan een stralende huid, glanzend haar en snellere groei van de nagels. Wij eten vanaf nu élke dag wortels.
  • Kiwi’s zijn niet alleen heerlijk, ze zitten vol vitamine C: dit betekent een giga boost voor jou imuunsysteem! Ze bevatten ook vitamine E die helpen om je huid te beschermen tegen tekenen van ouderdom.
  • Tomaten zitten vol oxidanten die de SPF (sun protect factor) van je huid verbeteren. Ze bevatten ook vitamine A: goed voor je haar, huid en zelfs zicht! DIY tip om thuis te proberen: maak een gezichtsmasker van tomaat. De schil eraf pellen en op je huid leggen. Easy does it! 
  • Knoflook zorgt op zijn beurt voor een strakkere huid en kan zelfs acne behandelen. Hoe? Knoflook zit vol 'Allicine': een natuurlijk antibioticum dat bacteriën doodt. Het geurende goedje kan je ook helpen bij het kweken van sterke spieren en gewrichten. Vanavond meer knoflook in je pastasaus, dus!

Pssst! Ben je helemaal enthousiast geworden van dit artikel? Lees hier vijf heerlijke recepten voor gezonde soepen bomvol... groenten! Nog meer tips nodig om te stralen? Bekijk hier hoe je je huid kan zuiveren tijdens je slaap.

(Stagiaire Maaike Geys)