Laat je culinair verrassen bij Cécila

Gepubliceerd op 10 maart 2017 door ELLE België
Laat je culinair verrassen bij Cécila

Hoewel haar restaurant wat verscholen zit in een autovrije straat nabij de Grote Markt, vinden heel wat fans de weg naar de keuken van Mélanie Englebin. Net zoals Gault&Millau, die haar bekroonde tot Jonge Brusselse topchef!

Voor ze haar eigen plek opende, deed Mélanie ervaring op bij Robuchon, Sea Grill en Chalet de la Forêt. In 2013 opende ze de deuren van Cécila, waar ze in een halfopen keuken in haar eentje iedere avond een verrassingsmenu op tafel tovert. Geen à la carte, dus, wel vijf tot zeven gangen waarvoor Ingleben zich elke dag laat inspireren door lekkers uit de zee. Ze werkt enkel met seizoensproducten, én met dagverse ingrediënten, en creëert delicate combinaties met een onverwachte toets zoals algen of bloemblaadjes van chrysanten.

De kleine maar fijne wijnkaart maakt de lekkere beleving helemaal af. Er wordt gefluisterd dat het niet meer lang zal duren voor Cécila haar eerste ster binnenhaalt, maar daar gaan wij  niet op wachten om een tafeltje te reserveren en nogmaals te genieten van zo'n culinaire poëzie.

Praktische info

Cécila, Hoedenmakerstraat 16, Brussel. +32 2 503 44 74. Info@restaurantcecila.com.

Het restaurant kreeg van Gault&Millau een score van 15/20.

Er is toegang voor personen met beperkte mobiliteit.