Smullen van slow food in Oh Miroir

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE België
Smullen van slow food in Oh Miroir

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, waar vind je het mooiste restaurantkader van het land? In La cité Miroir, het voormalige badencomplex in Luik dat werd omgetoverd tot cultuur- en gemeenschapcentrum, en waar Oh Miroir in 2014 de deuren opende.

Daniel Chantraine en Odette Hanlet zorgen op deze mooie en maatschappelijk relevante plek voor een mooie symbiose van verleden en heden, en streven als ware perfectionisten naar een kwalitatieve keuken in een gezellig interieur. Chef Sebastian Cassart is helemaal te vinden voor de slow food movement en de korte keten, en kiest voor pure ingrediënten uit de duurzame handel.

Het resultaat? Geen onnodige tierlantijntjes op de kaart, wel verfijnde, frisse gerechten uit de Franse keuken die elke fijnproever overtuigen en die tot in de puntjes kloppen, van de cuisson tot de kruiding. Je kan Cassarts creaties - die bovendien aantrekkelijk geprijsd zijn - ontdekken via een menuformule of à la carte bestellen. Net zoals de stad Luik zelf is dit adresje een bezoekje meer dan waard.

Praktische info

Oh Miroir, Place Xavier Neujean 22, Luik. +32 4 230 70 60.

Huisdieren zijn toegelaten, er is parking, een verwarmd terras en toegang voor personen met beperkte mobiliteit.