Ongedwongen genieten in Brasserie Vinois

Geüpdatet op 7 maart 2017 door ELLE België
Ongedwongen genieten in Brasserie Vinois

Gezellig tafelen in een huiselijke setting, maar met een jonge, gedreven chef achter het fornuis: in Brasserie Vinois krijg je een geslaagde combinatie van geliefde klassiekers en hedendaagse creativiteit op je bord.

Op de kaart vind je lekkere brasserieklassiekers en typische gerechten uit grootmoeders keuken die Chef Mathieu Werbrouck in een modern jasje stopt: wat dacht je van vol-au-vent van Mechelse koekoek, kalfsniertjes met Gentse mosterd, mergpijp met toast of gebakken zeetong? Daarnaast heb je de keuze uit een aantal seizoenssuggesties, waarvoor Werbrouck zich laat inspireren door de internationale keuken, met gerechten als vongole in groene curry of linguine met boschampignons.

Het gezellige interieur doet denken aan een typische Franse brasserie, met doorlopende zitbanken, houten stoelen en wandspiegels, maar heeft - net als de keuken, waarbij authentieke smaak gecombineerd wordt met creativiteit - een hedendaagse, frisse touch. Bij mooi weer kan je plaatsnemen in de grote tuin, en wie (nog) geen honger heeft, kan bij Brasserie Vinois ook terecht aan de Apero bar voor een frisse gin-tonic!

Praktische info

Brasserie Vinois, Philippe de Denterghemlaan 31, Deurle. +32 9 282 70 18. Info@brasserie-vinois.com.

Gault&Millau beoordeling: 13/20.

Huisdieren zijn toegelaten, er is parking, een terras en toegang voor personen met beperkte mobiliteit.