Als Griekse Goden in La Cité d’Athènes

Geüpdatet op 4 maart 2017 door ELLE België
Als Griekse Goden in La Cité d’Athènes

Je hoeft voor de Griekse keuken niet naar Athene te reizen: vlakbij Namen vind je La Cité d'Athènes, waar chef Iannis Samaras de lekkerste Helleense gerechten op je bord tovert.

Of je nu op zoek bent naar een plek om te lunchen of om uitgebreid te dineren, het gezellige restaurant en het groene tuinterras brengen je meteen in vakantiesfeer. Samaras haalt zijn ingrediënten rechtstreeks uit Griekenland, en laat samen met zijn zoon Thomas zijn creativiteit los op Griekse klassiekers zoals moussaka, het bekende lamstoofpotje, met gehakt gevulde wijnbladeren of zuiders gekruide vis. Versgebakken brood en fijne olijfolie staan op tafel klaar om de eerste honger te stillen, en wie na al dat lekkers nog zin heeft in iets zoet, moet zeker proeven van de luchtige patisserie die elke dag vers uit de oven komt.

Dat de wijnkaart ook Grieks kleurt, mag niet verbazen, en Samaras kiest graag voor biologische opties. En wie zelf eens voor God in Griekenland wil spelen, kan La Cité d'Athènes inschakelen als traiteur. Zo wordt elk feest een beetje vakantie.

Praktische info

La Cité d'Athènes, Chaussée de Namur 57, Profondeville. +32 81 41 33 03. Info@lacitedathenes.be.

Gault&Millau beoordeling: 13/20.

Huisdieren zijn toegelaten, er is parking en een terras.