Dit zijn onze favoriete bagel bars in Gent

Geüpdatet op 26 februari 2018 door ELLE België
Dit zijn onze favoriete bagel bars in GentBeeld: WASBAR

Dat Gent vol zit met hippe hotspots om te lunchen, dat weten we al langer. Ook de beste bagels kan je hier verkrijgen. Deze 5 bagelbars mag je niet missen! 

Met de bagels zijn de klassieke, belegde broodjes opnieuw uitgevonden. Deze broodjes met een gaatje in worden belegd met tal van lekkernijen. Al wie graag gaat lunchen, zal zich kunnen laten bekoren door onze bagelhotspots! Wij lijsten de beste vijf voor je op:

(Lien Egghe)

1/

WASBAR 

bagels wasbar hotspot
Beeld: WASBAR

De WASBAR biedt de ideale combinatie van gezelligheid en overheerlijke ontbijten en lunches. In alle rust kan je er genieten van 6 verschillende bagels, die stuk voor stuk erg lekker zijn. Zo heb je de Zalige Zalm, Tomarella, Grillige Kip, New York Pastrami, Avocado en Vinnige Tonijn. Alle bagels worden bij De WASBAR geserveerd met een slaatje en dressing. De kostprijs bedraagt steeds €6,95. Onze favoriete bagel is alvast de Tomarella dankzij de heerlijke basilicum dressing.

Leuk weetje: als je haast hebt en een snelle lunch zoekt, kan je de bagels ook meenemen!

Adres: Nederkouter 109, 9000 Gent & Korenmarkt 37, 9000 Gent

2/

Jackie's Bagelbar

jackies bagelbar
Beeld: Lien Egghe

Jackie's Bagelbar bedenkt de meest creatieve combinaties voor op je bagel. Deze zaak is de koning van alle bagelbars en dus een echte aanrader. Ook hier hoef je niet te blijven eten, want take-out is ook mogelijk.

Eerst kies je je bagelbroodje: natuur, everything, sesamzaad, maanzaad, zonnebloempitten, jalapeno, ui, volkoren ... Er is met andere woorden een overvloed aan keuzes! Daarna kan je ook kiezen uit een variatie aan creamcheeses: natuur, kruiden, komkommer/dille, ... Tenslotte zijn er 12 soorten bagels die allemaal de moeite waard zijn. Bij Jackies variëren de prijzen tussen €5 en €8.

Wil je nog meer weten over de oprichtster Jackie, Glenn en hun moeder?

Adres: Vlaanderenstraat 84, 9000 Gent & Nederkouter 30, 9000 Gent

3/

Karnivoor en AVO @ Holy Food Market

karnivoor holy food market gent bagels
Beeld: Lien Egghe

Hoe kan het anders dan dat je ook in de Holy Food Market bagels kan verkrijgen? Bij Karnivoor worden klassiekers voor vleesfanaten in een nieuw jasje gestoken. Bij hun zusje AVO wordt alles bereid met overheerlijke avocado's. Allebei maken ze bagels klaar vanuit hun passie. Karnivoor biedt bagels aan met pulled pork, smokes entrecôte, tartare en carpaccio. Bij AVO kan je terecht voor alle variaties met avocado: zalm, kip, hummus, geitenkaas, ... Voor €6 of €7 heb je een overheerlijke bagel bij de Holy Food Market.

Ontdek meer over de constructie van deze hippe food market! 

Adres: Beverhoutplein 15, 9000 Gent

4/

OR Espresso Bar

or coffee city center gent bagel
Beeld: OR

De OR Espresso Bar is al langer een gevestigde waarde in Gent. Ook hier worden overheerlijke bagels geserveerd. Een bagel en een latte, meer heb je toch niet nodig? Het aanbod aan bagels is hier aanzienlijk kleiner, maar alle andere lekkernijen en de fantastische koffie compenseren dit volledig.

Adres: Walpoortstraat 26, 9000 Gent & Dok Noord 7, 9000 Gent

5/

De Nieuwe Onvrije Schipper

de nieuwe onvrije schipper bagels gent
Beeld: Denieuweonvrijeschipper

De Nieuwe Onvrije Schipper biedt erg lekkere bagels aan in hun kelder aan de Korenlei. Bij goed weer kan je ook genieten op het terras van de bar. Er is een ruim aanbod aan bagels: Roman Holiday, Cremer, Laurence, NY Classic, Poached Egg & Bacon, ... Dit allemaal aan prijzen tussen €5 en €15. Een echte hotspot in het centrum van Gent dus, allen daarheen!

Adres: Korenlei 7d, 9000 Gent