LUNCHTIP: Jackie’s Bagelbar in Gent

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Laure Vandendaele
LUNCHTIP: Jackie’s Bagelbar in Gent

jackiesbagelbar

 

Broodjes met een gaatje bleken een gat in de markt. Halfweg januari opende Jackie Van Keirsbilck de deuren van haar eigen bagelbar in Gent.

Hoe kwam je op het idee een bagelbar te openen?

Ik speelde al lang met het idee om zelfstandige te worden, maar ik wou de stap pas zetten wanneer ik een origineel en nieuw concept had gevonden. Toen ik drie jaar geleden tijdens een weekendje  in Amsterdam in een bagelzaakje belandde, wist ik dat ik een gat in de Belgische markt had gevonden. Zo is het idee om een eigen bagelbar te beginnen geboren.

bagel

Wat is dat precies, zo’n bagelbar?

Een bagelbar is een lunchplek waar je bagels in alle geuren en kleuren kan kopen. Je kan ze los verkrijgen om er thuis je eigen ding mee te doen maar het populairst zijn natuurlijk de belegde bagels.
Bij Jackie's werken we met tien verschillende soorten bagels, zeven verschillende soorten roomkazen (de creamcheases) en dan uiteraard een uitgebreide menukaart. Er zijn drie categorieën voor belegde bagels: breakie's (ontbijt), sweetie's (zoet beleg) en saltie's (hartig beleg). Alles op het menu kan meegenomen worden maar er zijn ook zitplaatsen om ter plaatse te eten. Binnenkort komen er trouwens iets meer zitplaatsen!

bb

Je bent nu een goede maand open. Welk publiek trekt de bagelbar?

De overgrote meerderheid van de klanten bestaat uit studenten en dertigers die in de buurt werken. Het is duidelijk dat het mensen zijn die graag bepaalde trends testen en volgen, ze zijn hip en nemen geen genoegen met het doorsnee belegde broodje.

Welke beleving wil jij jouw klanten geven?

Ik wil mijn klanten een Amerika-gevoel in Gent geven met een concept dat een volwaardig alternatief biedt voor de typische belegde broodjezaken. Jackie’s Bagelbar is gezellig, hip en trendy maar bovenal ook lekker en kwalitatief.
Een bagel aan 7,50 euro lijkt misschien prijzig maar het broodje is steeds met alle zorg rijkelijk belegd. Bovendien vult een bagel de maag behoorlijk, al zijn velen door de grootte van zo'n bagel misleid en bestellen ze er onmiddellijk twee!

BB1
Wat is jouw favoriete bagel?

Zelf vind ik de Venice bagel een absolute aanrader. Het is ook de populairste. Met de perfecte combinatie van pesto, mozzarella, prosciutto, basilicum, pijnboompitten, gegrilde paprika en tomaat is niet alleen de smaak superbe, de Venice ziet er ook impressionant uit.

www.jackies.be

Vlaanderenstraat 84
9000 Gent
09 336 79 14