Gastronomisch genieten in de Ardennen in Le Saint-Amour

Geüpdatet op 1 maart 2017 door ELLE België
Gastronomisch genieten in de Ardennen in Le Saint-Amour

Van natuur tot architectuur: Durbuy heeft alle troeven voor een heerlijk weekendje Ardennen. Met als kers op de taart Le Saint-Amour, een gezellig gastronomisch restaurant waar je kan genieten van de smaak van de streek.

Chef Roland Gemis stond al achter het fornuis in de beste restaurants van Luik, verfijnde daarna zijn culinaire talent in zijn eigen restaurant in Spa en volgde uiteindelijk zijn echtgenote naar de keuken van hotel-restaurant Le Saint-Amour, waar ze samen magie creëren in de keuken.

Het restaurant, dat in handen is van de zussen Colette en Chantal Ruchenne, staat bekend om zijn elegante, creatieve terroirkeuken, die je als 'menu découverte' of à la carte kan ontdekken, en je kan zowel kiezen voor een gastronomische ervaring als voor een heerlijke brasserieformule. Alles wordt vers bereid met respect voor de seizoenen en met aandacht voor streekproducten.

Ook de wijnkelder bevat heel wat lekkers: Durbuy is immers zusterstad met Saint-Amour in de Beaujolais - vandaar komt ook de naam van het restaurant - en Chantal Ruchenne laat zich graag door deze streek inspireren voor de keuze van de wijnkaart.

Het verzorgde interieur van Le Saint-Amour is modern en hedendaags, al is de charme van weleer van een van de mooiste huizen van Durbuy nog altijd duidelijk aanwezig. En wie na de hartelijke ontvangst en de heerlijke maaltijd nog niet naar huis wil, kan er altijd blijven overnachten.

Praktische info

Le Saint-Amour, Place au Foires 18, Durbuy. +32 86 21 25 92.

De keuken werd bekroond met 2 michelinvorken.

Huisdieren zijn toegelaten, er is parking, een terras en toegang voor personen met beperkte mobiliteit.