Zo schadelijk is Nutella choco

Geüpdatet op 17 oktober 2017 door Elise
Zo schadelijk is Nutella choco

Bezint eer ge binget

Een foto op Reddit veroorzaakt een storm van reacties op sociale media. Een afbeelding van een pot Nutella met daarnaast een pot met de afgemeten ingrediënten. OEPS: naast cacao en hazelnoten, bestaat de helft van de Nutellapot uit... suiker.

Palmolie 

Oké, het is geen verrassing dat Nutella niet meteen het meest gezonde broodbeleg is, maar zòveel schadelijke stoffen?! Want naast suiker is ook het ingrediënt Palmolie een omstreden bestanddeel.

Afgelopen week kwam Ferrero - het bedrijf achter Nutella - nog in opspraak door een nieuwe gezondheidsregulering die bepaalt dat Palmolie het risico op kanker zou vergroten. Ferrero verantwoordde zich door te claimen dat de olie in het bereidingsproces tot 200 graden wordt verhit, om zo de kankerverwekkende stoffen te reduceren. Palmolie is essentieel om pasta smeerbaar en smeuïg te maken. Volgens Ferrero is palmolie dan ook onvervangbaar. Een gelijkaardige olie zou de smaak namelijk veranderen. Kleine nuance: palmolie is de goedkoopste plantaardige olie ter wereld...

Calorieën 

Het etiket op de chocopot spreekt voor zich. 100 gram nutella bevat 56 gram suiker. "... Maar ons recept is uniek en dat willen we zo houden", reageert de woordvoerder van Nutella. Tja, hij zal wel gelijk hebben: lekker is ie wel (de nutella-choco!)

nutella_ingrediënten_uitsnede

Bekijk de afbeelding in kwestie, hier: