Wat wordt er zoal gedronken op kerst- en nieuwjaarsavond?

Geüpdatet op 16 januari 2018 door ELLE België
Wat wordt er zoal gedronken op kerst- en nieuwjaarsavond?

Voor bij het aperitief?

Bubbels uiteraard ... maar wel fijn en subtiel zoals die van een Cremant d’Alsace (wit of rosé, kies zelf maar!). Reken op een fruitige frisheid en een delicate sprankel. Proost!

Als voorgerecht?

Ben je die eeuwige Sauternes ook beu? Gebruik dan een Gewurtztraminer d’Alsace. Gaat perfect samen met ganzenlever. Is minder ‘gesuikerd’ en verbergt de smaak van uw hors-d’oeuvre niet maar doet de finesses beter uitkomen.

elle3

Vervolgens ...

De cordon bleus (niet die diepgevroren dingen maar de chefs met een lintje!) die de traditionele kerstkalkoen of misschien een reusachtige kapoen uren rustig hebben laten braden, zullen de nuances weten te appreciëren van een Pinot Gris d’Alsace. Heb je liever rood? Zet dan een flesje Pinot Noir d’Alsace koud!

Geen zin in een oven dit jaar? Dan kun je kiezen voor een zalige zeevruchtenschotel. Die combineert vlot met een Sylvaner d’Alsace die perfect past bij het zilte van de oesters.

En het dessert?

Het beste houden we voor het einde: kies deze keer voor een zeldzame parel en probeer een Riesling d’Alsace Vendanges Tardives. Deze heeft iets weg van likeur maar niet te veel en past perfect bij een citroentaart met rode vruchten of een blauwe kaas zoals roquefort of gorgonzola!

Alles wat je moet weten over de Vins d’Alsace ...

tableaunlvinsdalsace

PS: Kies voor kwaliteit in plaats van hoeveelheid!

Gebrek aan inspiratie voor je feestgerechten? Je vindt tal van goeie ideeën om een festijn bij elkaar te koken met bijpassende wijn op www.vinsalsace.com!