Voor bij het aperitief?

Bubbels uiteraard … maar wel fijn en subtiel zoals die van een Cremant dโ€™Alsace (wit of rosรฉ, kies zelf maar!). Reken op een fruitige frisheid en een delicate sprankel. Proost!

Als voorgerecht?

Ben je die eeuwige Sauternes ook beu? Gebruik dan een Gewurtztraminer dโ€™Alsace. Gaat perfect samen met ganzenlever. Is minder โ€˜gesuikerdโ€™ en verbergtย de smaak van uw hors-dโ€™oeuvre niet maar doet de finesses beter uitkomen.

elle3

Vervolgens …

De cordon bleus (niet die diepgevroren dingen maar de chefs met een lintje!) die de traditionele kerstkalkoen of misschien een reusachtige kapoen uren rustig hebben laten braden, zullen de nuances weten te appreciรซren van een Pinot Gris dโ€™Alsace. Heb je liever rood? Zet dan een flesje Pinot Noir dโ€™Alsace koud!

Geen zin in een oven dit jaar? Dan kun je kiezen voor een zalige zeevruchtenschotel. Die combineert vlot met een Sylvaner dโ€™Alsace die perfect past bij het zilte van de oesters.

En het dessert?

Het beste houden we voor het einde: kies deze keer voor een zeldzame parel en probeer een Riesling dโ€™Alsace Vendanges Tardives. Deze heeft iets weg van likeur maar niet te veel en past perfect bij een citroentaart met rode vruchten of een blauwe kaas zoals roquefort of gorgonzola!

Alles wat je moet weten over de Vins dโ€™Alsace …

tableaunlvinsdalsace

PS: Kies voor kwaliteit in plaats van hoeveelheid!

Gebrek aan inspiratie voor je feestgerechten? Je vindt tal van goeie ideeรซn om een festijn bij elkaar te koken met bijpassende wijn op www.vinsalsace.com!