RECEPT. Winter cocktail op basis van mandarijntjes

Geüpdatet op 24 oktober 2017 door Laure Vandendaele
RECEPT. Winter cocktail op basis van mandarijntjes

wintercocktails

Kan je geen glühwein meer zien? Geeft zelfs de gedachte aan nog een glas champagne je al het zuur? Dan is een winterse cocktail misschien meer jouw meug. Een met mandarijntjes, want die bevatten vitaminen, toch?

Een zomerterras met briesje moet je er zelf bij fantaseren maar met die cocktail helpen we je graag aardig op weg. Of beter, helpt Margaux Smet van de Antwerpse cocktailbar Sips je graag op weg. De Mandaresse, een Liefmans Fruitesse cocktail op basis van mandarijntjes,  is bitter geparfumeerd en is daardoor uitstekend geschikt als aperitief.

Ingrediënten:

Verse mandarijnen, Mandarine Napoleon, ijs.

Werkwijze:

Pers de mandarijnen tot 3 cl vers mandarijnsap. Giet het sap samen met 2 cl Mandarine Napoleon in een mixglas. Mandarine Napoleon is een likeur op basis van mandarijnen en niet op basis van sinaasappels, cruciaal in dit recept! Schud de vloeistoffen met heel veel ijs en giet met behulp van een zeefje in een Liefmans on The Rocks glas. Opnieuw aftoppen met een half flesje Liefmans Fruitesse en garneren met een schijfje sinaasappel.

DSC_1273_liefmans_900px
 Let op: nooit Liefmans Fruitesse schudden in een mixglas.
Tip: voor elke cocktail, gebruik je ½ flesje Liefmans Fruitesse. Verdubbel de hoeveelheden van de andere ingrediënten en maak twee cocktails per shaker.

Meer cocktailrecepten op de website.