Hier drink je de lekkerste chocolademelk in Antwerpen

Geüpdatet op 5 oktober 2017 door ELLE België
Hier drink je de lekkerste chocolademelk in Antwerpen

Oh, chocolademelk. Wanneer het buiten koud en kil is, wisselen we onze cafeïnecrush graag voor deze zoete zonde. Thuis kan je jezelf verwennen met decadente recepten, in Antwerpen moet je deze adressen opzoeken voor de ultieme warme chocolademelk.  

(Lees ook: Top 10 lekkerste chocolademelk adresjes in Brussel)

1/

#1 Del Rey

chocolade-antwerpen-del-rey-chocolademelk
©facebook/Del Rey

De verse chocolademelkbar bij Del Rey is een echte aanrader. Hier worden de brokken chocolade voor je ogen omgetoverd tot een verse warme choco. Er is keuze uit verschillende soorten en intensiteiten. Probeer de Lagos als je van puur houdt, dat is 85% cacao, once you go black, you never go back.

Appelmansstraat 5, 2000 Antwerpen

2/

#2 Comptoir de l'Épicerie du Cirque

chocolade-antwerpen-comptoir-hot-chocolate
©Comptoir de l'Épicerie du Cirque

In de gezellige bistro van sterrenrestaurant L'Épicerie Du Cirque' vind je een gevarieerd aanbod aan heerlijke salades, broodjes en gebakjes. Alles hier is op een verfijnde manier afgewerkt. Zo ook de warme chocolademelk  met een verrassende toets zeezout.

Volkstraat 27, 2000 Antwerpen

3/

#3 Gunther Watté

chocolade-antwerpen-gunther-watte-chocolademelk
©facebook/Gunther Watté

In het chocoladecafé van Chocolatier Günther Watté kan je kiezen tussen enkele verrassende hot chocolates. Van een pikante warme chocolademelk met rode peper warm je zeker snel op.

Steenhouwersvest 30 B, 2000 Antwerpen

4/
#4 Quetzal

chocolade-antwerpen-quetzal-hot-chocolate
©Quetzal

De menukaart bij Quetzal is niet besteed aan mensen met keuzestress. Er zijn maar liefst 14 soorten warme chocolademelk en ze klinken allemaal overheerlijk: marshmallows, kaneel, chili, hazelnoot, … Terugkeren is de boodschap.

Lijnwaadmarkt 11, 2000 Antwerpen

5/
#5 Mockamore

chocolade-antwerpen-mockamore-hot-chocolate
©facebook/Mockamore

Voor een echte Belgische chocolademelk met witte, melk, of pure Callebaut chocolade moet je bij het gezellige Mockamore zijn.

Groenplaats 30, 2000 Antwerpen

6/
#6 Divers

chocolade-antwerpen-divers-hot-chocolate
©facebook/Divers

Onbezorgd genieten van je zoete zonde, doe je bij Divers. De warme chocolademelk wordt gemaakt van amandelmelk, rauwe cacao, een snuifjes zout en als je wilt chili. Kan niet slecht zijn.

Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

7/
#7 Barnini

chocolade-antwerpen-barnini-hot-chocolate
©facebook/Barnini

Een warme chocolademelk met alles erop en eraan? Haast je naar het schattige Barnini en wees voorbereid op een royale verwenning en de mogelijke sugar rush achteraf.

Oudevaartplaats 10, 2000 Antwerpen

8/
#8 The Chocolate Box

chocolade-antwerpen-chocolate-box-chocolademelk
©facebook/Chocolate Box

Nog een adres waar je op eigen risico een blik op de menukaart werpt is 'The Chocolate Box'. De chocolademelk wordt gemaakt van pure pralines, yum! Kies zelf je smaak: praliné, speculoos, karamel, 

Wijngaardstraat, 15, 2000 Antwerpen

9/

#9 Galler

chocolade-antwerpen-galler-hot-chocolate
©Galler

Rijk, maar tegelijk licht, schuimend en vooral bereid met Belgische chocolade van topkwaliteit. Dan moet je langs Galler passeren en een chocolademelk meenemen.

Wiegstraat 21, 2000 Antwerpen

10/

#10 St-Vincents

chocolade-antwerpen-st-vincents-hot-chocolate
©instagram/St-Vincents

Wanneer je in St-Vincents tussen het design en de kleding begint te snuffelen, dreigt je chocolademelk misschien koud te worden. Dat zou zonde zijn, want de hot chocolate wordt met echt Belgische chocolade gemaakt en afgewerkt met kaneel en een snuifje zout. Niets minder dan perfectie, zoals alles in deze concept store.

Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen

(stagiaire: Isabelle Leempoels)