Top 10 lekkerste chocolademelk adresjes in Brussel

Geüpdatet op 5 oktober 2017 door ELLE België
Top 10 lekkerste chocolademelk adresjes in Brussel

Chocolademelk. Wanneer het buiten koud en kil is, wisselen we onze cafeïne crush graag voor deze zoete zonde. Thuis kan je jezelf verwennen met decadente recepten. In Brussel moet je deze adressen opzoeken voor de ultieme warme chocolademelk.  

#1. Kaffa

chocolade brussel kaffa

Zelf nog de verse chocolade door de hete melk roeren, is een proces dat de ervaring enkel beter maakt. In de nieuwe coffeeshop Kaffa hebben ze dat goed begrepen. Van het houten design interieur warm je trouwens ook al wat op.

Rouppeplein 1, 1000 Brussel

1/

#2. Pierre Marcolini

chocolade brussel pierre marcolini

Bij Pierre Marcolini, de haute-couture Willy Wonka van Belgische chocolade, kan je in het salon genieten van de huisgemaakte chocolademelk. All-in? Neem er dan wat lekkere pralines of een gebakje bij.

Rue des Minimes 1

2/

#3. God Save the Cream

chocolade brussel god save the cream

Bij God Save the Cream wordt alles vers huisgemaakt met de beste ingrediënten, de warme chocolademelk dus ook. Klein hongertje, verwen jezelf dan met een vintage gebakje.

131 Rue de Stassart,1050 Elsene

3/

Neuhaus

chocolade-brussel-neuhaus

Voor chocolademelk van het soort dat puur gesmolten chocolade lijkt, moet je bij het Neuhaus atelier in de Galerie de la Reine zijn.

Koninginnegalerij 25-27, 1000 Brussel

4/

#4. Zaabär

chocolade-brussel-zaabar

Bij Zaabär Wandel je binnen langs de chocoladefabriek, wanneer je de bar bereikt hebt, is je goesting dus nog eens verdrievoudigd. Een goed adres voor de avontuurlijke proevers want je kan je chocolademelk hier spannender maken met rode peper.

Charleroisesteenweg 125, 1060 St-Gilles

5/

#5. Frederic Blondeel

chocolade-brussel-frederic-blondeel

Ook hier is de warme choco een zalig smeuïg elixir, waar veel meer cacao dan melk bij komt kijken. Zwaar, maar bedenk dat chocolade gezond is.

Quai aux Briques 24, 1000 Brussels

6/

#6. La Mercerie

chocolade-brussel-la-mercerie

Wil je een chocomelk met alles erop en eraan drinken dan is La Mercerie de perfecte plek. Hier lijkt ook het interieur met slagroom en suiker gedecoreerd te zijn.

2 Rue de Vergnies, 1050 Elsene

7/

#7. Godiva

chocolade-brussel-godiva

Warme choco van één van de beste Belgische Chocolademerken, daar denken we geen twee keer over na. Bij Godiva kan je kiezen tussen verschillende varianten, hazelnoot is met voorsprong mijn favoriet. Enkel om mee te nemen.

Grote Zavel 47-48, 1000 Brussel

8/

#8. Café Capitale

chocolade-brussel-cafe-capitale

De Brusselse koffieketen Café Capitale brengt dit seizoen een Christmas Hot Chocolate uit. Meer overtuiging hebben wij niet nodig om eens binnen te springen.

9/

#9. Gaudron

chocolade-brussel-gaudron

Het verwarmde terras van Gaudron is het hele jaar open, een geknipt plekje om mensen te kijken terwijl je van je reusachtige warme chocolademelk geniet. Niet bang van een sugar rush? Maak er dan een verwen chocomelk van met enkele mini gebakjes.

(stagiaire Isabelle Leempoels)