5 onweerstaanbare wintersoepen die goed voor je zijn

Geüpdatet op 17 december 2020 door ELLE België
5 onweerstaanbare wintersoepen die goed voor je zijnUnsplash

Op donkere winterdagen is een dampende kom soep zowat het summum van comfortfood. Warm, voedzaam en zo lekker, deze hartverwarmende én gezonde wintersoepen wil je onmiddellijk testen.

Waarom is soep zo gezond?

De voordelen op een rijtje...

  • Soep hydrateert. Met al die verwarming, afwisseling van warme en koude temperaturen en gure wind kan je huid dat extra vocht van binnenuit goed gebruiken.
  • Soep bestrijdt de munchiesMensen die veel soep eten zijn doorgaans slanker. Soep bevat veel vezels en vult snel, dus na een grote kom soep eet je minder.
  • Soep optimaliseert de opname van voedingsstoffen. Door de grote variëteit aan ingrediënten bevat soep een groot aantal vitaminen, maar ook calcium, magnesium, antioxidanten, ...

Ontdek hier enkele super gezonde wintersoepen.

Gember-Appel-Pompoensoep

recept-eten-koken-soep-pompoen
Gember-Appel-Pompoensoep van Love and Lemons

De pompoen, alleen al voor deze groente kunnen we niet wachten tot wanneer de eerste blaadjes vallen. De combinatie met geroosterde appel en gember drijft de herfstsfeer helemaal ten top. Dankzij het super eenvoudige recept van Love and Lemons kan je in een minimum van tijd genieten van een hartverwarmend kommetje soep.

Ontdek het volledige recept op loveandlemons.com.

Geroosterde Bloemkoolsoep

recept-eten-koken-soep-bloemkool wintersoepen
Geroosterde Bloemkoolsoep van Naturally Ella

Volgens Naturally Ella moet een soep zo ongecompliceerd mogelijk zijn, dat horen we graag. Deze bloemkoolsoep belooft dan ook met een minimum aan ingrediënten een maximum aan smaak. Bloemkool is bovendien een bijzonder gezonde groente, die veel calcium bevat. Lees het recept op naturallyella.com.

Oppeppende wortel-gembersoep

recept-eten-koken-soep-wortel
Wortel Gembersoep van raw chef Julie

Bang dat rawfood in de winter niet kan tegemoet komen aan je behoefte om op te warmen? Deze soep bewijst dat de rawfood keuken wel degelijk het gevoel in je vingers kan terug brengen. De combinatie van gember, cayenne peper en verse kruiden stimuleert je metabolisme, het detoxsysteem van je lichaam en je circulatie, ideaal om op te warmen. Lees het recept van raw chef Julie op julieslifestyle.com.

Knolselderijsoep

recept-eten-koken-soep-knolselder
Knolseldersoep van Rens Kroes

Wanneer je een knolselderij passeert in de supermarkt weet je waarschijnlijk niet onmiddellijk wat je er mee kunt aanvangen. Rens Kroes (zus van) weet het wel! Maak er heerlijk wintersoep van want deze groente ziet er misschien niet uit maar is wel een prima bron van vitamine C, goed om je weerstand op peil te houden. De vitamine K is dan weer goed voor je botten en stimuleert de werking van de nieren en dus afvoering van gifstoffen. Nu kan je waarschijnlijk niet meer wachten om met dit superfood aan de slag te gaan, Rens toont je hoe op haar blog: renskroes.com.

Zuiverende groene soep

recept-eten-koken-soep-groen wintersoepen
Zuiverende groene soep van Deliciously Ella

Groene groenten zijn gezond, ze barsten van vitaminen, mineralen, vezels, plantaardige proteïnen en ijzer. Je kan er dus niet genoeg van binnen krijgen, maar meestal eet je maar één soort groente per maaltijd … Tenzij je broccoli, spinazie, koriander en knoflook allemaal samen kan mixen in een heerlijke soep. Zo krijg je in één kommetje en hele dosis voedzame stoffen binnen. Lees het recept van Ella op deliciouslyella.com.