Brussel special: onze favoriete adresjes in de Marollen

Geüpdatet op 5 november 2019 door ELLE België
Brussel special: onze favoriete adresjes in de Marollen

Ontdek de leukste hotspots van dit echt Brusseleirs wijkje door de lens van fotograaf Ganaëlle Glume.

#1. De kunst gallerij: Photo House

marollen-brussel-photo-house

In deze ruime galerij kan je uren rondzweren terwijl je de foto's van de bekendste paparazzi's bestudeert of wegdroomt bij de iconische design stukken. Met een echte Jean-Michel Basquiat of een Jean-Prouvé onder de arm buitengaan, is misschien niet aan iedereen besteed, maar een iconische magazinecover is wel haalbaar.

Adres: Rue Blaes 96b, 1000 Bruxelles.

www.facebook.com/photohouse.brussels @photohouse.brussels

1/

#2. De meest fabuleuze tweedehands boetiek: MODES

marollen-brussel-modes

Als je bij Modes nog je slag wil slaan, moet je snel zijn. Binnen enkele maanden sluit de winkel definitief de deuren. Jammer want deze tempel voor vintage kleren is een zeldzaam pareltje, waar het niet naar mottenballen ruikt. Wel vind je er rekken accessoires en kledij, zorgvuldig gerangschikt volgens stijl en periode.

Place du Jeu de Balle 70, 1000 Bruxelles.

www.modes-antiques-textiles.com

2/

#3. Shop op wieltjes: BIKKENEK

marollen-brussel-bikkenek

Geboren en getogen Marollenaar, Nouna Ismaël opende een fietsshop volledig gewijd aan de stadsfiets. Dit idee groeide verder uit zijn passie voor fixie, fixend gear bike, een trend uit de hipster subcultuur. In BIKKENEK vind je uiteraard het Belgische fietsmerk: Achielle, met hun retro modellen die 100% gepersonaliseerd kunnen worden. Verder vind je er bijhorende streetwear en fietsdecoratie zoals helmen, mandjes, … Het interieur met brute betonnen muren is ook een bezoekje waard.

Place du Jeu de Balle 6, 1000 Bruxelles.

www.bikkenek.be

3/

#4. De concept store van eigen modem: BELGE UNE FOIS

marollen-brussel-belge-une-fois

Alles wat je in deze shop vindt, kreeg een Belgische toets. Van papierwaren, accessoires, decoratie tot kleding, alle spullen werden onder handen genomen door Brusselse kunstenaars. Naar Belgische gewoonte zijn de items dus doordrenkt van humor én een beetje zelfspot, zoals het T-shirt met het opschrift 'Bref, je suis Belge' bijvoorbeeld.

Rue Haute 89, 1000 Bruxelles.

@belgeunefois

4/

#5. De conceptstore: SCRABOUTCHA

marollen-brussel-scraboutcha

Het kleine broertje en buur van Belge une Fois is Scraboutcha, een winkeltje gespecialiseerd in vintage meubels, gerestyled door Fuuso. Je vind er ook kleine accessoires zoals zonnebrillen en horloges van Vogue en Komono en kussentjes en behangpapier van Tenue de Ville.

Rue Haute 103, 1000 Bruxelles.

@scraboutchaconceptstore

5/

#6. Alles om je goed te voelen: SAVONS DE LYNA x LA MAISON HAUTE

marollen-brussel-maison-du-bonheur

In het schattige winkeltje van Les Savons de Lyna stapelen de kubussen Marseille zeep zich op van vloer tot plafond. Achteraan ontdek je de gezellige ontbijtruimte van de B&B La Maison Haute. In deze bed & breakfast kan je in drie origineel ingerichte kamers overnachten, ideaal als je eens 24 uur in deze levendige buurt wilt doorbrengen.

marollen-brussel-la-maison-haute

Rue Haute 101, 1000 Bruxelles.

lessavonsdelyna.com en www.lamaisonhaute.be

6/

#7. Ambachtelijke charme: SAINT-OCTAVE

marollen-brussel-saint-octave

Een echte aanrader is de authentieke kaaswinkel van Octave Laloux, een kaasliefhebber van amper 27 jaar. Octave reisde de wereld rond op zoek naar gepassioneerde producenten en keerde terug met de crème de la crème van kaas en charcuterie. Een verfijnd adresje dus, waar je op professionele wijze geholpen wordt in je zoektocht naar lekkere kaas.

marollen-brussel-sainte-octave

Rue Haute 254, 1000 Bruxelles.

www.saintoctave.be

7/

Niet te missen!

OM TE ETEN …

Proef verse vis bij visbar Noordzee, die net is neergestreken aan de voet van de Poelaert lift. En nee, de oesters zijn er niet onbetaalbaar.

GROEN OM TE KOPEN …

Bij Brut - ongetwijfeld de origineelste plantenzaak van Brussel - vind je vintage planten. Wie van cactussen houdt is bij La Frénésie aan het juiste adres.

HET OOR WIL OOK WAT …

Crevette Records is de fonkelnieuwe winkel van Pim Thomas, 21-jarige DJ met een zwak voor vinylplaten.

VOOR KLEINE CADEAUTJES …

Bij Heyday, Rue des Renards, vind je originele kaartjes, papierwaren en boeken.

VOOR DE BESTE ARABICA IN ONS STERRENSTELSEL …

Rep je naar Café Capitale, je vindt deze coffeeshops van François Lafontaine ondertussen over heel Brussel. Dat er nu ook eentje opduikt in de Marollen is hét bewijs dat de buurt opgewaardeerd wordt.

(stagiaire Isabelle Leempoels)