Gent krijgt eerste zelfvoorzienende restaurant van Europa

Geüpdatet op 7 oktober 2017 door Isabelle
Gent krijgt eerste zelfvoorzienende restaurant van Europa

Groene fun in Gent, waar straks een bijzonder restaurant de deuren opent: Romain Roquette serveert slaatjes die doodleuk in de achterkeuken slash -tuin werden gekweekt. 

Wat? Romain Roquette is een bijzondere saladbar die al haar ingrediënten zelf kweekt in een speciale achterruimte. Daarvoor wordt het zogenaamde vertical farming principe aangewend, een duurzame landbouwtechniek die gebruik maakt van gestapelde kweeklagen en op die manier extra veel kan produceren op weinig ruimte. De Gentse bar is daarmee een pionier in Europa!

Het menu? Gezonde maaltijden die je kan meenemen of ter plekke verorberen. De samenstelling van de salades en soepen verandert voortdurend mee met de seizoenen, zodat steeds de beste ingrediënten gebruikt worden. Saai? Allerminst: Mathieu, Maxime en Brecht, het creatieve trio achter dit concept, is naar eigen zeggen grote fan van experimenten met kruiden, groenten en unieke combinaties. 

Leuk extraatje: De bar bevindt zich in het Gentse Co.Station, een nieuwe flexwerksite. Ideaal dus voor wie een verkwikkend tussendoortje nodig heeft op een zware werkdag.

Praktisch: Co.Station, Oktrooiplein 1, 9000 Gent