5 boetieks die onze look verzorgen

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 boetieks die onze look verzorgen

Voor de shopliefhebbers onder ons, stellen we enkele adressen met exclusieve selecties voor boordevol casual chique items, stuks van Belgische en buitenlandse stylisten, glamoureuze outfits en trendy accessoires.

1/

TESS

Charleroi houdt van mode en ‘Tess’ is daar een prachtig voorbeeld van. Véronique en haar zus Sabrina runnen deze boetiek en laten zich door verscheidene ervaren medewerksters omringen. Tess is zonder meer ‘the best place to shop’ voor jong en minder jong. Er is een zeer grote keuze uit trendy merken die met de jaren mee evolueren.

tess-1

Casual, klassieke, glamour, avond- en ceremoniële kleding, total look accessoires en mooie selecties juwelen: zowel actieve vrouwen als hippe tieners vinden hier een prachtig aanbod voor elk soort gelegenheid. Deze fashion spot doet niet onder voor de winkels van de grote steden en verdient zo snel mogelijk een bezoek!

tess-2

  • Open maandag tot zaterdag van 10 tot 18 uur

Boulevard Joseph Tirou 85, 6000 Charleroi / T +32 (0)71 64 43 06

tess@boutiquetess.be
Facebook.com/Boutique-TESS

2/

GINETTE

Nauwelijks een jaar na de opening is deze boetiek al een echte hit in Luik. Alle blogsters en modefans uit de streek en Brussel hebben het voortdurend over ‘Ginette’. Eerst en vooral omwille van het luxueuze decor: een ontwerp van Floriane Daenen, de jonge eigenares met een diploma styling van Atelier Lannaux. Maagdelijk witte muren en vloeren, een gigantische goudklomp als toonbank, een salonnetje dat vakantiegenoegens oproept. Maar er is ook het aanbod van trendy en exclusieve selecties prêt-à-porter, accessoires en juwelen die als zoete broodjes de deur uitgaan.

ginette-1

Een potloodrok, een oversize pull in kasjmier, sleepers en een gigantische shopping bag voor ’s ochtends; een zwart jurkje, een perfecto, stilleto’s en een girly tas voor ’s avonds. Chique en comfortabele basics naast rock en glamour outfits. En speciaal voor al wie van decoratie houdt: de spiegels, lampen, tapijten en zetels in deze boetiek zijn allemaal te koop!

ginette-2

  • Open maandag tot zaterdag van 10 tot 18.30 uur

Rue Saint Adalbert 7, 4000 Luik / T +32 (0)4 221 21 31

www.ginette-shop.be
info@ginette-shop.be

3/

JOYCE

De modeboetiek JOYCE opende de deuren in 1994 en groeide vervolgens uit tot een instituut in het centrum van Aubel: een pittoreske regio die heel wat vakantiegangers lokt. Laetitia volgt het koopgedrag van haar klanten en trouwe bezoekers van dichtbij op. Op die manier worden miskopen vermeden en behoudt zij mee het vestimentaire overzicht. Zij bezoekt tal van internationale beurzen waarna ze de laatste trends in haar boetiek introduceert.

joyce-1

Haar gepersonaliseerde service vertaalt zich tot in de kleinste details. Dankzij haar opleiding snit en naad kan ze elk kledingstuk eigenhandig verstellen naar wens en lichaamsbouw. Laetitia is van in haar jeugd dol op kleding en dat merk je ook aan haar professionalisme en haar passie. Bij haar voelt u zich altijd uniek en in het middelpunt.

joyce-2

  • Open dinsdag tot donderdag van 9.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur - Zaterdag van 10 tot 17 uur - Eerste zondag van de maand van 10 tot 13 uur

Place Nicolaï 15, 4880 Aubel / T +32 (0)87 68 82 18

www.boutiquejoyce.be
info@boutiquejoyce.be

4/

VÊTUE

Deze prachtige boetiek van kwaliteitsdepotverkoop, waar blingbling uit den boze is, is de nieuwe hotspot van de fashionista’s. Al drie jaar lang selecteert Marie er eigenhandig de hipste exemplaren van merken die de madonna’s van de dressings - zij die zweren bij luxe en designmerken - extatisch maken. U ontdekt er stukken uit recente collecties (gemiddeld minder dan drie jaar) van Belgische en buitenlandse ontwerpers, die nauwelijks zijn gedragen of als nieuw zijn. Dat alles tegen betaalbare prijzen.

vetue-1

Véronique Leroy, Maison Margiela, Ann Demeulemeester hangen er naast Rick Owens, Balenciaga, Lanvin en Acne Studios. U bezwijkt gegarandeerd ook voor een van de vele mantels, jurken, rokken, schoenen, tassen, juwelen, sjaals… En omdat ook mannen hiervan mogen genieten, is er tegenover de deur VÊTU: de tegenhanger voor mannen die van mode houden.

  • Open dinsdag tot zaterdag van 11 tot 18.30 uur

Léon Lepagestraat 5, 1000 Brussel / T +32 (0)2 503 69 93

vetue@skynet.be
Facebook.com/vetuefemmes

5/

RACKSTORE

Rackstore staat voor een concept van drie winkels van elk 3500 tot 5000 m². Zij liggen verspreid over de Waalse regio met een groot aanbod van kleding, accessoires, tassen, schoenen en juwelen voor mannen, vrouwen en kinderen.
Er is keuze uit meer dan 100 merken, met daarbij een aantal bijzondere collecties voor alle leeftijden en stijlen.

rackstore-1

Het ganse gezin kan zich dus kleden volgens de nieuwste trends die ook de modefan aanspreken, zoals G-star, Armani, Diesel, Kocca, Liu-Jo, MCS, Guess, IKKS, Mayoral, Hugo Boss, Le Temps des Cerises, Sandwich, Adidas…

rzcktore-2

Ongelofelijk veel keuze, professioneel en gezellig onthaal, een gigantisch kader - weliswaar op mensenmaat: er zijn alleen maar goede redenen te bedenken om hier je modeshopping te komen doen.

  • 3 winkels van prêt-à-porter voor mannen, vrouwen en kinderen

Rue du Chêne Saint Jean 9, 6041 Gosselies
Avenue Wilson 510, 7012 Jemappes
Route de Mons 1, 7120 Estinnes-au-Val

www.rackstore.be
Facebook.com/RackStore