Salima Thakker, ‘Precious things for precious people’

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
Salima Thakker, ‘Precious things for precious people’

‘Precious things for precious people’ is de idee achter elk ontwerp van Salima Thakker. Elk juweel is haar handtekening.

Haar typische vormgeving spreekt veel klanten in binnen- en buitenland aan én werd al meermaals bekroond, o.a. met een Henry Van de Velde-award. Ook de contrasterende kleuren en materialen, edele metalen en stenen, kenmerken de stijl van Salima Thakker. De Belgische met Indische roots maakt alles met de hand in haar atelier. Ze ontwerpt en creëert zowel voor dames als heren - o.m. manchetknopen.

salima-1

‘Ik werk thematisch. Sinds 2000 heb ik 7 collecties duurzame juwelen ontworpen die ik telkens uitbreid. Daarnaast maak ik veel unieke stukken. Overal zoek ik mooie (half)edelstenen. Alle klanten - ook zij die kiezen voor een juweel uit de collectie - hebben altijd net iets anders. Heel persoonlijk zijn de juwelen die ik voor en met de klant ontwerp, soms met hun oude stenen’, zegt ze. U vindt de niet-alledaagse, handmade juwelen van Salima Thakker in haar twee zaken in Antwerpen hele jaar en van april tot september in Knokke, maar ook neem contact op via mail voor een persoonlijke afspraak.

Kloosterstraat 2, 2000 Antwerpen / T +32 (0)3 237 37 49

www.salimathakker.com
info@salimathakker.com