5 zomerse desserts die niet te zwaar zijn

Geüpdatet op 17 oktober 2017 door Elise
5 zomerse desserts die niet te zwaar zijn

Niets beter dan een geslaagde barbecue afsluiten met een licht, zoet nagerechtje. 

5 recepten

frambozen-yoghurtijs-web-683x1024

Frambozen yoghurtijs. 

2 personen

Ingrediënten:

  • 300 g bevroren frambozen
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 30 g de Canderel Poudre cristallisée

Bereiding:

Doe de frambozen, Griekse yoghurt en Canderel poeder gekristalliseerd in een blender en mix gedurende 20 seconden tot het een smeuïge textuur aanneemt. Beschik je niet over een blender, gebruik een staafmixer.

Giet het ijs in kleine kommetjes en je bent klaar om te serveren.

1/

muffins-web-683x1024

Bananenmuffins met havervlokken en blauwe bessen

10 personen

Ingrediënten:

  • 200 g bloem
  • 2 rijpe bananen (hoe rijper, hoe beter)
  • 125 ml magere melk
  • 4 g bakpoeder
  • 2 g bicarbonaat
  • 50 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 50 g margarine
  • 1 ei
  • 50 g havermout + 1 soeplepel bewaren voor de afwerking

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bananen in een kom en pureer met een vork. Smelt boter op een laag vuur en voeg de banaan. Voeg de melk en eieren toe en meng goed. Neem een andere kom en voeg de Canderel, de bloem, het bakpoeder, biocarbonaat en de havermout toe. Voeg de twee mengsels samen en mix ze kort. Voeg de bosbessen en meng voorzichtig.

Vet een muffin bakvorm in en bak de muffins 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal uit de muffins uit de oven en laat ze afkoelen.

Ready to serve! 

2/

chocoladecake-met-frambozen-web-683x1024

Chocoladetaart met frambozen, zonder bloem

8 personen

Ingrediënten:

  • 90 g margarine
  • 240 g zwarte chocolade
  • 6 eieren
  • 200 g verse frambozen
  • 60 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 1 stick Canderel

Bereiding:

Verwarm de oven op 140 ° C

Smelt de chocolade en margarine au bain-marie. Scheid het eiwit van de dooiers en voeg enkel de dooiers to aan de chocolade. Meng goed.

Klop het eiwit stijf en voeg de gekristalliseerde Candarel suiker toe. Voeg het chocolademengsel voorzichtig toe aan de eiwitten.

Vet een ronde kom (met een diameter van zo'n 22 cm) in en giet het beslag erin met een spatel. Bak de taart voor 45-50 minuten. Laat de cake volledig afkoelen. Decoreer tot slot met frambozen.

3/

perentaart-web-683x1024

Perentaart

8 personen

Ingrediënten:

Taart:

  • 1 eidooier
  • 50 ml water
  • Meel 250g
  • 150 g margarine
  • 1 theel. theelepel zout
  • 1 theel. gekristalliseerd Candarel suiker

Beslag :

  • 100 g margarine
  • 100g gemalen amandelen
  • sap van 1 citroen
  • 50 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 4 peren

Bereiding:

Meng de bloem, de margarine, de Canderel poeder en het zout in een kom tot een kruimelig geheel (met keukenmachine of met de hand). Voeg vervolgens de eidooiers met het water toe en meng tot een gladde pasta. Laat 30 minuten rijzen in de koelkast.

Schil de peren en kook ze in een pan met kokend water gedurende 30 minuten. Snijd de peren in 4 en verwijder het hart.

Voor het beslag: smelt de margarine op laag vuur en voeg de Canderel poeder toe. Doe het mengsel in een kom en voeg de gemalen amandelen en citroensap toe. Meng alles goed.

Verwarm de oven op 175 ° C en vet een rechthoekige bakvorm van zo'n 35cm in. Rol het deeg op een met meel bestoven oppervlak en vorm een rechthoek die iets groter is dan de bakvorm. Verdeel de crème gelijkmatig over het deeg. Schik de peren bovenaan. Bak ongeveer 45 minuten.

Indien gewenst, serveren met verse room (soja).

4/

plattekaas-panna-cotta-web-683x1024

Panna Cotta van platte kaas

4 personen

Ingrediënten:

  • 35 g gekristalliseerde Canderel poeder
  • 100 ml volle melk
  • 500 g hele kaas
  • 2 vanillestokjes
  • 2 gelatineblaadjes
  • 4 aardbeien

Bereiding

Week de gelatine blaadjes voor ongeveer 10 minuten in koud water. Verwarm de melk in een kleine steelpan. Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg ze toe aan de melk. Snij het vanillestokje open en schraap de zaadjes met de botte kant van het blad. Voeg de zaden en het Canderel poeder toe aan de melk. Laat afkoelen gedurende 5 minuten.

Meng de roomkaas en het melkmengsel in één kom. Verdeel de panna cotta in 4 kleine glazen. Laat minsten 3 uur koelen in de koelkast. Was de aardbeien en verdeel ze in plakjes. Serveer de panna cotta met aardbeien.