4 redenen waarom je meteen zeewier moet eten

Geüpdatet op 26 februari 2018 door Elise
4 redenen waarom je meteen zeewier moet etenWakame seaweed salad

Een slijmerig goedje, dat wel. Maar dit groene snot is kerngezond. En goed nieuws: er zijn oceanen vol van deze superfood. Vooruit, iedereen aan de algen!

Zeewier levert namelijk een alfabet aan vitaminen en een enorme verscheidenheid aan onuitspreekbare mineralen en aminozuren op.

Tot enkele jaren terug stortten enkel macrobioten en vegetariërs zich op zeewier. Langzaam begint zeegroente nu ook de massa te bereiken. En wel om deze redenen:

4 redenen waarom je meteen zeewier moet eten - 1

1/

#1. Vetverbranding 

Zeewier is perfect om af te vallen, omdat het de maag urenlang vult, wat een verzadigd gevoel geeft. Al sinds de 19de eeuw zijn wetenschappers overtuigd van het afslankende effect van zeewier en worden algen gebruikt om obesitas tegen te werken. Zeewier bevat het ingredient 'alginaat', een stof die de ontleding en absorptie van voedingsvetten met wel 75 % doet afnemen. Het bewijs? Ratten die zeewier als voedsel kregen, verloren 10 procent van hun gewicht. Wie dagelijks algen toevoegt aan zijn dieet zou na twee weken al resultaten zien.

P.S. Een voordeel van zeewier als afslankmiddel is dat je niet vermoeid wordt en dat alleen het vetweefsel afgebroken wordt en niet het spierweefsel.

zeewierdetox

#2. Detox

Zeewier heeft de eigenschap om de vele afval- en gifstoffen in ons lichaam aan zich te binden en vervolgens uit te scheiden. Voedingsstoffen en zuurstof kunnen beter getransporteerd worden in een gereinigd lichaam. Door het gebruik van zeewier kan ons afweer- en immuunsysteem weer in gezonde staat worden gebracht. Daarom wordt zeewier vaak toegevoegd aan een detoxprogramma.

2/

#3. Verjongingskuur

Japanners consumeren wereldwijd het meeste zeewier  en nét zij hebben ook de hoogste levensverwachting. Noot: dit komt niet alleen door het eten van zeegroente: in Japan wordt meer vis en soja gegeten. Opvallend: de bevolking is over algemeen een stuk slanker dan de gemiddelde Belg en zeewier draagt daar zeker zijn steentje bij. Bovendien valt het op dat oudere Japanners Japanners beduidend minder rimpels hebben. Een anti-aging maskertje, anyone? Het proberen waard dus...

4 redenen waarom je meteen zeewier moet eten - 3

#4. Bloeddruk 

Recente wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de consumptie van zeewieren bijdraagt aan het voorkomen van arteriosclerose (slagaderverharding) en hoge bloeddruk- en cholesterolverlagend werkt. Zeewier bevat bio-peptiden die deze voordelen in de hand werken.

Genoeg redenen dus om dit groene slijmerige goedje eens te proberen.

Waar zijn algen verkrijgbaar?

Bij vele toko's, maar sinds kort ook bij de Albert Heijn. Het ligt, heel logisch, vlak naast de sushi. Je kan het puur eten, of gemengd door sla of andere groente. Itadakimasu, oftewel eet smakelijk!