Recept: een onweerstaanbare chocoladetaart met fruit

Rate this post
Geüpdatet op 26 februari 2018 Druk het recept af door ELLE Partner
 • Dessert
 • 15 mn
 • 6-8 people
 • Easy
Recept: een onweerstaanbare chocoladetaart met fruit

Chocolade en fruit bevatten heel wat voedingsstoffen met positieve eigenschappen voor lichaam en geest. Zolang ze deel uitmaken van een evenwichtig eetpatroon mag je er dus gerust van smullen. Probeer bijvoorbeeld dit heerlijke gluten- en lactosevrije recept van Herta eens uit.

Ingrediënten

 • 1 rol gluten- en lactosevrij taartdeeg van Herta®
 • 150 ml plantaardige melk: amandelen, hazelnoten …
 • 300 g pure chocolade
 • Vers seizoensfruit

Bereiding

 1. Verwarm de over voor op 200 °C.
 2. Bak het gluten- en lactosevrije deeg van Herta® blind (zie tip).
 3. Breek de chocolade in kleine stukken. Warm de plantaardige melk op. Neem de pan van het vuur en laat de chocolade smelten in de melk. Giet uit over de taartbodem.
 4. Laat minstens 2 uur afkoelen. Versier met verse vruchten, eetbare bloemen, muntblaadjes …

Tip: om een taart blind te bakken plaats je het deeg met het bakpapier in een taartvorm. Prik met een vork gaatjes in de hele taartbodem. Knip een stuk bakpapier uit met de afmetingen van de taartvorm en plaats over het deeg. Leg daarop droge bonen of speciaal daarvoor bedoelde keramische bolletjes. Laat 15 min. bakken. Neem het papier en de bonen of bolletjes weg. Meng een eierdooier met 1 eetlepel water en klop op. Strijk de taartbodem in met de mengeling en bak 3 minuten in de oven. Nu is je taart klaar om afgewerkt te worden.

Wedden dat je indruk zult maken op je gasten?

 

De taartbodem (richtprijs: 3,19 euro) en het pizzadeeg (richtprijs: 3,49 euro) van Herta®, beide zonder gluten en lactose, vind je voortaan in het versrayon van de supermarkt. Je hoeft dus niet langer naar de gespecialiseerde winkels te hollen voor aangepaste dieetproducten.

Meer receptideeën op https://www.herta.be.

Smakelijk!

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor