Dit is het enige echte surfer dieet

Geüpdatet op 1 april 2019 door Elise
Dit is het enige echte surfer dieet© Alex Gelz

Is het jou al opgevallen dat de doorsnee surfer wel erg afgetraind is? Die lange uren op de oceaan terzijde: dit eet een surfer om strak op de plank te zijn.

's Ochtends

3be60bd23834f145ad7997336d9c6e72

Echte surfers (met een missie) beginnen de dag met een bakje kwark met fruit en muesli voor langdurige energie. Een interessante topping bovenop de muesli zijn cacao nibs. Deze superfood geeft veel energie. Een kopje zwarte koffie geeft een boost.

Overdag

Een wedstrijddag of een dagje surfen is heel intensief. Tijd om uitgebreid te lunchen is er niet, of liever: willen diehard surfers er niet voor maken. De meeste surfers knabbelen allerlei snacks wanneer ze even uit het water zijn of wachten op een volgende ronde in een wedstrijd. Idealiter bevatten die snacks snelle koolhydraten: bananen, noten, een proteïnebar. Ook isodrankjes vallen in de smaak.

Surfen kost bijzonder veel energie, zéker in de winter als het ijskoud is buiten. Om je energielevel constant te houden is het verstandig om de hele dag door te eten. (Gotta love surfing). 

’s Avonds

57ffbac1bfd294db8a6da89a7d1028f7

Salades met tonijn of linzen zijn populair en fungeren perfect als recuperatiemaaltijd. Ook een traditionele surf 'n turf menu kan smaken. De avond voor een wedstrijd eet je best pasta.

Als dessert? Een lepel pindakaas of zwarte chocolade.

Benieuwd naar de 5 dieetregels van surfers: 

1/

Dieet regels van surfers:

6e3a9df727f828b72411d16fdd310f55

  1. Eet dagelijks een enorme salade, (of neem groenten bij élke maaltijd).
  2. Consumeer voldoende proteïnen.
  3. Voorkom uitdroging: drink zo'n 4 liter per dag.
  4. Neem visolie als voedselsupplement.
  5. Beperk geraffineerde koolhydraten. Deze koolhydraten eet je alleen na een intensieve surf sessie of intensieve workout.