Welke wijn kiezen voor een aperitiefje onder vriendinnen?

Geüpdatet op 17 oktober 2017 door ELLE Partner
Welke wijn kiezen voor een aperitiefje onder vriendinnen?

Hoe organiseer je een geslaagd en smakelijk aperitiefje onder vriendinnen? Volg onze tips!

De momenten die je samen met je vriendinnen doorbrengt, zijn heilig. Maak van je aperitief daarom een onvergetelijk feestje. Vergeet chips en bier, en ga voor een smakelijke en chique versie. Een ideale drank hiervoor is vin d’Alsace, een wijn waar de Belgen gek op zijn. Ons land is zelfs de belangrijkste afzetmarkt. Elzaswijnen zijn heel karaktervol, vers, fruitig, aromatisch en puur, hebben geen al te houtachtige smaak en worden gekarakteriseerd door hun terroir. Ze passen wonderlijk goed bij koude en warme hapjes en zijn geschikt om mee te aperitieven, de maaltijd te begeleiden of de avond af te sluiten. Kortom, een allrounder.

IMG_7554

• Als je van bubbels houdt

Om te degusteren: Crémant d’Alsace " Willy Gisselbrecht ". Het leuke aan bubbels is dat ze je meteen in een feeststemming brengen, maar ook hun zachte smaak is een belangrijke troef. Wanneer je deze crémant heel koud serveert, is hij heel aangenaam in de mond en kan hij de concurrentie met champagne probleemloos aan.

1

14,90 euro

Om te knabbelen: qua hapjes kun je je beperken tot enkele groene en zwarte olijven, en een paar krokante zoutjes zoals aperitiefkoekjes.

IMG_7411

• Als je van lichte witte wijn houdt

Om te degusteren: pinot blanc, " Cuvée Les Amours ", Classic 2013 van Maison Hugel. Een droge, niet-mousserende wijn die minstens 3 g suiker bevat en heel toegankelijk is. Ideaal om een feestje rustig in te zetten.

BLANC                                                      10,70 euro

Om te knabbelen: serveer een waaier aan koude Spaanse tapas, met het accent op charcuterie. Denk salchichon, lomo, chorizo, ham, manchego, gemarineerde ansjovissen op twee manieren klaargemaakt en groene en zwarte olijven.

IMG_7448

• Als je van heel droge witte wijn houdt

Om te degusteren: pinot gris Classic 2013 van Maison Hugel. Deze heel droge wijn, met 0 g suiker, gaat perfect samen met hartige gerechten.

GRIS

14,70 euro

Om te knabbelen: maak een variatie klaar aan warme tapashapjes, zoals minichorizo’s, kippenbilletjes, hamkroketjes, kaaskroketjes, gedroogd fruit in spek gerold en patatas bravas met kruidige tomatensaus.

IMG_7470

• Als je van een slaapmutsje houdt

Aperitieven is zo leuk dat je gerust de hele avond kunt doorgaan. Kies om de avond af te sluiten voor een wijn die meer body heeft en die in de smaak zal vallen bij de gasten die nog een laatste glas willen drinken, maar geen fan zijn van bier of digestiefjes.

Om te degusteren: Gewurztraminer Estate 2012 van Maison Hugel. Een wijn die lichtjes zoeter en krachtiger is, en voller smaakt in de mond.

DESSERT

18,90 euro

Om te knabbelen: wat fruitig en fris lekkers zoals ijs of sorbet.

IMG_7483

De elzaswijnen zijn verkrijgbaar bij De Coninck Wine, Orbanlaan 3 in 1150 Brussel, Waaglaan 1 in 1050 Brussel, Cdt. De Blockplein 21 in 1780 Wemmel en Chaussée de Bruxelles 37 in 1410 Waterloo.

 

Het ELLE Team geniet van een aperitief aangeboden door Vins d’Alsace. De zon zorgde voor extra sfeer. Alle foto's van het evenement >>>

Met dank aan Vins d'Alsace en aan professor Fabrizio Bucella, directeur van de oenologieschool IWD.

Foto’s: Julie Saverys.