Recept: appeltaart met bosbessen zonder gluten of lactose

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door Commercieel team
  • 30 mn
  • 30 mn
  • 6-8 personen
  • Easy
Recept: appeltaart met bosbessen zonder gluten of lactose

Hoe sluit je een maaltijd beter af dan met een stukje taart met vers fruit? Dankzij dit recept van Herta maak je in een handomdraai zelf een heerlijke gluten- en lactosevrije taart met appel en bosbessen.

Ingrediënten

  • 1 rol gluten- en lactosevrij taartdeeg van Herta
  • 3 appels, zonder klokhuis en in 8 stukken gesneden
  • 250 g verse bosbessen
  • 125 g amandelpoeder
  • 125 g poedersuiker
  • 125 g margarine
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels amandelschilfers

Bereiding

 

herta3

  1. Bewerk de margarine met de suiker tot een homogeen mengsel ontstaat. Voeg het amandelpoeder, de eieren en 200 g bosbessen toe.
  2. Ontrol het gluten- en lactosevrije taartdeeg van Herta en doe samen met het bakpapier in een taartvorm. Spreid er de botermengeling over uit.
  3. Druk er zachtjes de stukjes appel in. Versier met de rest van de bosbessen en de amandelschilfers.
  4. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
  5. Laat afkoelen voor het opdienen.

Tipvervang in de zomer de appels door abrikozen, perziken, nectarines …

 

Het pizzadeeg (richtprijs: 3,49 euro) en de taartbodem (richtprijs: 3,19 euro) van Herta, beide gluten- en lactosevrij, vind je vanaf nu in het versrayon van de supermarkt. Je hoeft dus niet langer naar de gespecialiseerde winkels te hollen voor aangepaste dieetproducten.

Meer receptideeën op https://www.herta.be.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor