Van ijsjes als ontbijt tot overheerlijke scones als dessert. 1 basisingrediënt, 5 uiteenlopende lekkernijen. 

pbay400_540x576_p

#1. Frambozen nice cream

NY0910H_strawberry-frozen-yogurt_s4x3.jpg.rend.sni18col

Ingrediënten

  • 450 gram bevroren frambozen
  • 150 gram Alpro Go On Natuur
  • 3 el maple syrup
  • 2 el rode porto
  • 5 dadels
  • cacao nibs (of stukjes pure chocolade)
  1. Ontpit de dadels en week ze 5 minuten in warm water. Haal ze vervolgens uit het water.
  2. Blend de dadels samen met de maple syrup en de rode porto tot je geen grote brokken dadels meer ziet.
  3. Stop in een grote kom (of in je blender) alle frambozen, de yoghurt en het dadelmengsel. Pureer tot je geen brokken meer overhoudt. Je kan hieraan eventueel nog een theelepeltje stevia toevoegen of nog een beetje maple syrup, als je het liever nog wat zoeter hebt.
  4. Serveer in kommetjes en werk af met wat cacao nibs.
  5. Je kan dit ijs ook in de diepvries bewaren! Laat het dan wel even ontdooien zodat het weer wat zachter wordt voor je het serveert.

© Madame Bakster