Dit zijn de meest populaire health foods op Instagram

Geüpdatet op 20 februari 2018 door ELLE België
Dit zijn de meest populaire health foods op Instagram

Als je ook maar een klein beetje zoals ons bent, ben je vaak op zoek naar recepten die je niet alleen kan opeten, maar ook kan posten op je Instagram account.

Er bestaan een hoop goed-uitziende (en minder goed-uitziende) recepten, dus een keuze maken kan best lastig zijn. Geen zorgen, wij leiden jullie wel! Dit zijn enkele van de meest populaire, gezonde gerechten op Instagram. Dus volgende keer dat je niet weet wat te eten, maak dan eens je keuze uit deze gerechten. Zo heb je tenminste iets gezonds én een hoop likes achter de kiezen...: 

  1. #avocadotoast (114 427 tags)IMG_2270

Onze persoonlijke favoriet. Avocado is de mayonaise van moeder natuur. Het zit vol vezels en gezonde vetten. Wil je het helemaal Instagram waardig maken, snij of prak hem dan op een stuk zuurdesem toast, doe er wat chili vlokken en grof zeezout over, snij overlangs en twee, en je snack is Instagram klaar.

1/

2. #smoothiebowl (362 445 tags)smoothiebowl

Een van de meest fotogenieke gerechten uit het rijtje. Voor een mooie foto maak je de smoothie voldoende dik en doe je hem in een mooie kom. Versier met fruit, noten en zaden en als je helemaal hippie wilt gaan, dan leg je er ook nog enkele eetbare bloemen bovenop. Enkel te consumeren mits voldoende hashtags en na een broeierige yoga sessie.

2/

3. #matchalatte (126 315 tags)matcha_latte

Matcha is een poeder dat bekomen wordt door het vermalen van de gedroogde blaadjes van groene thee. Doordat je niet enkel het aftreksel maar het hele blad drinkt, krijg je de voedingsstoffen maximaal binnen. Dé manier om de thee te drinken: in latte vorm met bijbehorende latte art als het even kan. 

3/

4. #goldenmilk (12 689 tags)

IMG_2265Golden milk of kurkuma latte is het gele zusje van de matcha latte. Het drankje is hoofdzakelijk gemaakt van (het liefst plantaardige) melk en kurkuma en heeft tal van gezondheidsvoordelen. Dus voor een gele toets in je Instagram feed, en een gezonde boost voor je immuniteit, drink je voortaan dit goedje op. Een recept vind je hier.

4/

5. #pancakes (4 241 571 tags)pancakes

Ongetwijfeld de meest populaire uit het rijtje -maar maak dan wel even de gezonde soort als het kan. Er is niets dat meer voldoening geeft dan een hele hoop pannenkoeken op elkaar stapelen, overgieten met esdoornstroop, een goede foto te nemen en ze dan nog eens opeten ook.

5/

6. #waffles ( 1 509 867 tags)

IMG_2266Misschien nog hipper dan pannenkoeken. Voortaan eet je wafels bij je vers fruit ontbijt. Ook hier geldt weer: de gezonde variant is de beste variant! Wil je de foto helemaal af, dan ga je op zoek naar een wafelijzer met ijzers in hartvorm. Likes met hopen, ik voorspel het je!

(Olivia B - Fitfoodness)

Ik ben Olivia, guest food blogger voor ELLE.be en hier om mijn gezonde (voedings) perikelen met jullie te delen. Mijn expertises: creëren van gezonde, no-nonsense recepten, het nemen van appetijtelijke Instagram foto’s en het spotten van trends in health land. Terwijl ik mijn avonturen hier neerpen, baan ik me een weg door een cursus voedingsdeskundige, doe ik hard mijn best het maximum uit mijn iPhone foodfotografie te halen, en ben ik hoogstwaarschijnlijk ergens een soja latte aan het drinken (mijn grootste verslaving). Je vindt mijn gerechten en bijhorende gedachten op mijn Facebook en Instagramwww.fitfoodness.com