7 x nieuwe eet- en drinkadresjes Antwerpen

Gepubliceerd op 10 april 2016 door Elise
7 x nieuwe eet- en drinkadresjes Antwerpen

Test jij graag nieuwe plekjes uit? Zet deze Antwerpse adresjes dan vast in je to do-lijstje: 

#1: Savage Dining

4449495

Antwerpen mag binnenkort een eerste ‘lobster bar’ verwelkomen in de Kaasstraat. Deze foodtrend is overgewaaid uit Londen en New York. “De Oost-Europese eigenaar wil komaf maken met het idee dat kreeft alleen op een chique manier kan worden verorberd. In zijn visie kan het even goed worden gegeten als snelle hap of take-away.” De naam 'Savage' werd gekozen omwille van de 'woeste' manier van eten: kreeft eet je met je handen, en je breekt de scharen van de kreeft met een tang.

Savage zal niet enkel kreeft serveren, er staan ook sappige gourmet burgers op het menu, alles samengesteld met de beste en verse ingrediënten.

www.facebook.com/savagedining

Instagram= @savagedining

#savagedining

1/

pho61-antwerp-(by-era-hajdari)
Era Hajdari

#2: Pho61

Foodtruckfestivals, streetfood en eetkraampjes: streetfood is een gegeerd fenomeen. Dat merkten ook de oprichters van Pho 61. Dit uitermate gezellige restaurantje serveert Vietnamese specialiteiten met best wel wat street credibility. Gesitueerd op de toeristische Grote Markt, waan je je toch in de straatjes van Vietnam. Het houten meubilair, de exotische krukjes, de typische hoeden, niets is aan het toeval overgelaten.

Op de menukaart voornamelijk onuitspreekbare gerechtjes, maar daarom niet minder lekker. De Vietnamese klassiekers zijn verrassend, fris en origineel.

Grote Markt 42, 2000 Antwerpen

2/

934131_1005874029494753_5333280526517892853_n

#3: Mikel Cuisine 

Met Mikel heeft Zurenborg er weer een nieuwe hotspot bij. In het pand op de Korte Altaarstraat 24 huisde tot voor kort de koffiebar Koek & Zopie van Anita Schuur. Maar Mikel De Deyne kiest voor een andere insteek. Koek & Zopie was een zaak van koffie en taartjes waar aan een grote, ronde tafel veel werd bijgepraat. Die ronde tafel is nu vervangen door een koeltoog met meeneemgerechten. “Je kan hier tijdens de middag ook lunchen via een beperkte kaart. Bij Cuperus aan de Katelijnevest heb ik een cursus gevolgd voor barista. De mensen kunnen hier dus ook een lekkere koffie komen drinken.”, aldus de eigenaar.

12798918_997270910355065_4403961134005063432_n

Korte Altaarstraat 24

3/

4568051
© Frederik Vercruysse

#4: RAS

Het Zuiderterras maakt plaats voor een nieuwe horecazaak in een warmer decor en onder een nieuwe naam. RAS ofwel 'Restaurant Aan de Stroom' wordt een bijzondere eetplek met een uitgekiende menukaart, met klassiekers en originele gerechten. Eenvoud en kwaliteit staan steeds voorop.

Vanaf heden dus geen zondagse brunch meer, de nieuwe zaak houdt het gewoon bij lunch en diner." Feestje? Ja hoor, in RAS kan je terecht voor privé-events of meetings: er is een feestzaal en een vergaderruimte met dakterras.

Bij RAS klopt het totaalplaatje voor fine dining volledig: lunchen of dineren is méér dan louter het eten op zich, ook de setting – inclusief zicht op de Schelde – is af.

4/

anvers-03

#5: Chocolatier Galler

Onlangs opende chocolatier Galler een nieuwe boetiek in hartje Antwerpen. Voor pralines, truffels, macarons, gevulde wafels, chocoladerepen, chocoladetabletten ben je hier aan het goede adres. De befaamde 'Chocolats du Chat' vullen dit (verrukkelijke) gamma aan. Authenticiteit, vrijgevigheid en durf staan in dit kleurrijke pand centraal.

Praktisch:

Wiegstraat 21
www.galler.com/nl

5/

soekmekaar-cover-970x508

#6: Soekmekaar

Hoera! Een nieuw ontbijt-en lunchadresje in de koekenstad! Soekmekaar is een bar die verschillende culturen, verse ingrediënten en mensen wil samenbrengen.

Soekmekaar is het Zuid-Afrikaanse woord voor ‘op zoek gaan naar elkaar’. En dat is precies wat oprichtster Lien Kockelbergh met haar nieuwe Antwerpse ontbijt- en lunchbar wil doen: op zoek gaan naar en het samenbrengen van culturen, ingrediënten en mensen.

Ontbijt, lunch én dessert

Het Antwerpse eetplekje serveert elke dag een aantal snelle en lichte gerechten, al staan er ook lekkere desserten op de menukaart. Lien, die reeds tonnen ervaring heeft in de horeca, koos bewust voor de Antwerpse Atheneumbuurt, een wijk waar verschillende werelden letterlijk samenkomen. Zo is het ook met haar gerechten: ze combineert smaken en ingrediënten uit diverse culturen.

Nightingale_Soekmekaar_hires-4
© Gilles Draps

Praktisch

Pijlstraat 13
2060 Antwerpen
Openingsuren: maandag-vrijdag van 8u00 tot 17u00. Zaterdag, zon- en feestdagen gesloten.

6/

12670781_1075066929180326_6026531322258266984_n

#7: Glow

Een verborgen pareltje op de Antwerpse Melkmarkt. Glow wordt uitgebaat door een koppel dat het huiskamergevoel willen creëren. Op de benedenverdieping zit je reuze gezellig met uitkijk door decoratieve gevelramen. Boven zijn een negental zitplaatsen en daar zit je pas echt in 'de woonkamer'.

Er hangt echt een heel positieve vibe in dit plekje. En zijn gevarieerde food & drinks, met als topper, de huisboterham "à la glow", met hummus, feta, peterselie, rucola en honing-tijm dressing. Homemade iced tea fruit erbij en je wordt helemaal zen in de living.

Geen tijd? Take away aan 10% korting!