De Superette lanceert kookboek

Gepubliceerd op 13 oktober 2015 door ELLE België
De Superette lanceert kookboek

DeSuperette

Word een superster in je keuken met het nieuwe kookboek van De Superette. 

Als we De Superette, de ambachtelijke bakkerij-brasserie in Gent van ‘Flemish Foodie’ Kobe Desramaults, binnenwandelen rond lunchtijd, waaien de heerlijke aroma’s van pas gebakken brood, gegrilde groenten en verse kruiden ons tegemoet. We weten meteen: onze smaakpapillen zullen deze middag in de watten worden gelegd. En inderdaad, uit de open keuken met gemetselde houtoven verschijnt bord na bord vol kleurige creaties die alle zintuigen betoveren, en vooral smaken naar meer. Wat zouden we niet geven om zelf de wereld van slow cooking in te duiken en onze tafelgenoten deze herfst te verwennen met precies zulke hemelse gerechtjes.
Dat kan nu, want West-Vlaming Desramaults en zijn ‘angels’ – de Amerikaanse broodexperte Sarah Lemke en de Ierse voormalige souschef van In De Wulf Rose Green – bundelden hun recepten in een prachtig uitgegeven kookboek dat zich richt op iedereen, van absolute beginners tot heuse Nigella’s. Centraal staat het interessante contrast tussen innovatie en traditie dat aan de basis ligt van De Superette.
‘Trots’ is het woord dat het vaakst valt bij Rose, Kobe en Sarah wanneer ze het hebben over hun boek, en terecht: het bezingt de ambachtelijke werkwijzen, het vakmanschap en de eerlijke ingrediënten waar het getalenteerde trio voor staat,  maar geeft vooral zin om zelf aan de slag gaan.
Wij halen alvast vol enthousiasme de deegrol uit de kast en rollen de mouwen op. Heb je ook zin gekregen om de geheimen van ‘inmaken’ en ‘fermenteren’ te doorgronden, of je doordeweekse pizza Margarita te vervangen door een kruidig exemplaar met bloemkool, geef dan het antwoord op onderstaande vraag. De winnaar krijgt het De Superette-kookboek opgestuurd. (AV)

Wedstrijdvraag:
Naast In de Wulf en De Superette, is Kobe Desramaults ook de stuwende kracht achter een bistro in Gent. Hoe heet die?

a) De Etalage
b) De Vitrine
c) Volta

Stuur het juiste antwoord voor zondag 18 oktober naar ellebelgie@gmail.com. Veel succes!

Het boek De Superette kookboek (24,95€) is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts. Meer info via borgerhoff-lamberigts.be