FOOD : Vijf keer koken met cornflakes

Geüpdatet op 26 Februari 2018 door Ingeborg Deleye
FOOD : Vijf keer koken met cornflakesBeeld: taste of home
Beeld: The kitchy kitchen
Beeld: The kitchy kitchen

Je associeert cornflakes ongetwijfeld met een ochtendhumeur en een kom melk, al kunnen ze ook dienst doen als volwaardig ingrediënt in de keuken. Als knapperig korstje rond een stukje kip of als extraatje door je favoriete crumble met fruit: wij sprokkelden vijf tips online.

1 Wentelteefjes met cornflakes
(zie foto boven)

Een origineel brunchrecept van The Kitchy Kitchen

2 Peanutbutter jelly-sandwich met een crunchy topping

Perfect als ontbijt, lunch of lazy diner: een recept van Fuss Free Cooking

Beeld: Fuss Free Cooking
Beeld: Fuss Free Cooking

3 Krokante kippendijfilets

Maal hiervoor een paar handjes cornflakes grof in een keukenmachine, samen met de rasp van een halve citroen, een teentje knoflook, twee eetlepels peterselie, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, zout en peper. Haal de filets door een losgeklutst ei met een scheutje melk en paneer vervolgens in het cornflakesmengsel en bak in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur.

Beeld: culy.nl
Beeld: culy.nl

4 Couscoussalade

Beeld: culy.nl
Beeld: culy.nl

Het verrassende recept van Culy vind je hier

5 Apple crisp

Zeg nooit crumble tegen een crisp: in dat laatste geval mag de topping best wat grover zijn. Het recept van Taste Of Home lees je hier.

Beeld: taste of home
Beeld: taste of home

Bron: Culy.nl
Ontdek hier nog drie extra cornflakesrecepten.