Deze vijf originele festivals zijn zeker een bezoekje waard

Geüpdatet op 17 juli 2019 door Mandy Kourkouliotis en Maxine Detaellenaere
Deze vijf originele festivals zijn zeker een bezoekje waard

Ons kleine Belgenlandje herbergt enkele gerenommeerde festivals (Tomorrowland, Rock Werchter, Pukkelpop) die ook internationaal ontzettend populair - en soms wat overweldigend - zijn. Daarom is het af en toe leuk om kennis te maken met enkele kleinere, maar daarom niet minder goede festivals.

Wij lijsten vijf festivals op die de moeite waard zijn:

Voltage Festival:

Fans van (underground) techno kunnen dit jaar hun hart ophalen op Voltage Festival. Het evenement vindt plaats op een verlaten elektriciteitscentrale in het West-Vlaamse Zwevegem en verzamelt heel wat opkomend talent. Voor wie (nog) onbekende namen wil ontdekken die je niet op je standaard festival zal tegenkomen.

Wanneer? 10/11 augustus

Meer weten? voltagefestival.com

Horst Arts & Music

festival, belgie, horst, arts and music, september

Wie naast muziekliefhebber ook een artistieke afficionado is, zal op Horst Arts & Music zeker aan haar trekken komen. Op dit festival staat de versmelting van kunst en muziek namelijk centraal. Tal van Belgische en internationale artiesten, producers, dj's en performers geven het beste van zichzelf en je kan er ook kunstwerken, gemeenschapsprojecten, scenografie en architectuur bewonderen.

Wanneer? 13/14/15 september

Meer weten? horstartsandmusic.com

Fire Is Gold

De organisatoren van Fire Is Gold en Laundry day slaan de handen in elkaar en zetten dit jaar een volwaardige editie van eerstgenoemde op poten. Waar mag je je aan verwachten? Een urban hiphopfestival gelegen aan de Middenvijver in Antwerpen waar naast muziek ook sport en mode in de kijker zal staan.

Wanneer? 24 augustus

Meer weten? fire-is-gold.com

Reggae Geel

What's up Beljam?! Wie zin heeft om reggae-vibes op te vangen, vertrekt best naar Geel, thuisstad van het enige, echte Belgische reggae-festival. De sfeer is er overheersend ontspannen en de mensen zijn very relaxed. Geen drukte, geen oorverdovend lawaai: hier is alles in harmonie. Foodies vinden hun gading hier aan één van de vele gezonde en multiculti eetstandjes.

Wanneer? 2/3 augustus

Meer weten? reggaegeel.com

Wecandance

Wecandance is ondertussen al aan haar zevende editie toe, en mag zich een gevestigde waarde onder fashionista’s en muziekliefhebbers noemen. Zwoele muziek, een geweldige locatie op het strand, een aantrekkelijk publiek en liefde voor mode - het zit allemaal in de Wecandance-cocktail. Dresscode alert: haal dit jaar jaar je zebraboots en luipaardprintjes vanonder het stof want het thema is safari nomads.

Wanneer? 9/10/11 augustus

Meer weten? wecandance.be