Agenda: deze 6 foodfestivals ontdek je in 2022 in Vlaanderen en Brussel

Geüpdatet op 5 mei 2022 door ELLE België
Agenda: deze 6 foodfestivals ontdek je in 2022 in Vlaanderen en Brussel Unsplash

Het festivalseizoen komt eraan! Dat betekent niet enkel geweldige muziekevenementen, ook foodtrucks vullen de zomer met heerlijke gerechtjes en muziek. Deze zes foodfestivals in Vlaanderen laten je alvast watertanden.

DRIP Festival

Slaat jouw hart sneller voor de bugercultuur? Bazart-frontman Mathieu Terryn en televisiebekendheid Bockie de Repper brengen een ode aan alle burgers. Hun befaamde Instagrampagina Burgerplicht krijgt met het Antwerpse DRIP Festival een fysieke twist. Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 juni wordt het Antwerpse Eilandje omgetoverd tot een streetfoodfestival dat druipt van de saus. Je komt best met een lege maag, want de line-up is vettig en prettig. “Zo goed als meteen waren er 7000 burgerliefhebbers die onze avonturen willen volgen op Instagram", vertelt Mathieu Terryn. “Dat is niet niks, en dus willen we die liefde vieren. De Burgerplicht verdient een eigen feestdag. En dat wordt het DRIP Festival.” Een festival dat smaakt naar meer.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DRIP (@dripfest.be)

Registreer je snel op de website van DRIP Festival, tickets zijn gelimiteerd.

Vegan Vibes

Veganisten, vegetariërs, flexitariërs maar ook vleeseters, dit is dé kans om nieuwe smaken te ontdekken binnen de veganistische wereld. Op 22 mei kan je bij Plein Publiek in Antwerpen terecht bij Vegan Vibes Festival, een paradijs voor vegan food lovers. Plantaardige kebab, veganistische taco’s en plantbased chocoladetaart, Vegan Vibes all the way. Naast een lekkere hap kan je er ook genieten van lokale en ecologische marktkraampjes, workshops, lezingen en muziek.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vegan Vibes (@veganvibes.be)

Tickets en info op de website van Vegan Vibes.

Streat Fest

Ontdek het allereerste streetfoodfestival in Brussel. Van donderdag 12 tot en met zondag 15 mei verovert Streat Fest de site van Tour & Taxis. Je kan er genieten van een uitgebreid menu aan streetfood, muziek en culinaire kunsten. Straatartiesten en graffitikunstenaars verwelkomen je met hun originele talenten en dj’s zorgen voor dé ultieme festivalsfeer. Leer hoe je de perfecte foodfoto’s maakt op Instagram of volg een kookles bij culinaire toptalenten. Neem zeker een bezoekje aan de artisanale markt waar lokale producenten unieke stukken aanbieden. Streetfood, ambiance en ambacht gegarandeerd!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Streat Fest (@streatfestbrussels)

Tickets en info op de website van Streat Fest.

Gent Smaakt

Gastronomische hoogstandjes in hartje Gent, dat wil je niet missen. Van 26 tot en met 29 mei ontdek je smakelijke locaties op verschillende plaatsen in de Gentse binnenstad. De stadshal vormt de setting voor het “Chef’s Island, powered by Gault & Millau”, waar twintig Gentse Gault & Millau gerenommeerde chefs het beste van zichzelf geven tijdens inspirerende kookdemo's. Klein Turkije wordt de place to be voor lokale producten. Op de Korenmarkt proef je de wereldkeuken en streetfood. De grote vernieuwing van Gent Smaakt? Het Kinderrestaurant, waar kinderen tussen 9 en 14 jaar zelf ervaren wat het is om een restaurant te runnen. Plezier voor de allerkleinsten, de foodies en iedereen die houdt van lekker eten en het festivalseizoen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gent Smaakt (@gentsmaakt)

Info en inschrijvingen via de website van Gent Smaakt.

HAP Festival

Ook dit jaar maakt HAP Festival foodies over heel Vlaanderen gelukkig. Vanaf eind april tot begin september geniet je elk weekend van culinaire hoogstandjes, steeds op een andere locatie. Je komt ogen tekort wanneer je hier rondloopt, de uitgebreide keuze aan wereldwijde keukens zorgt dat je van elk standje wel een HAPje wil. Naast heerlijke gerechten kan je genieten van verrukkelijke wijnen en verfrissende cocktails. Akoestische bands en dj’s maken van HAP een feest. Kies je favoriete hotspot en HAP mee in de mooiste parken van Vlaanderen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HAP FOOD FESTIVAL (@hapfestival)

Ontdek alle locaties en tickets op de website van HAP Festival.

A l’Ostendaise, het Noordzeefestival

Fan van het zeetje? Tijdens het weekend van 25 en 26 juni gaan verschillende Oostendse chefs creatief aan de slag met bekende, maar ook minder bekende vissoorten en schaaldieren uit onze Noordzee. Vanuit de netten van de Oostendse vissers rechtstreeks op je bord, verser kan je ze niet hebben. Seafood lovers, hou het weekend van het Noordzeefestival vrij in je agenda en zet de zomer in met heerlijke gerechtjes van meer dan twintig Oostendse chefs.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @histoiresdo

Ontdek alle deelnemende restaurants op de website van A l'Ostendaise.

LEES OOK: 

(Stagiaire Dewy De Leeneer)