3x Belgische granola

Geüpdatet op 13 juni 2019 door Isabelle
3x Belgische granola

3x belgische granola

Granola heeft een vast plekje veroverd in onze ontbijtmand. Het goedje, een mengsel van geroosterde noten, granen en zaad is rijk aan energie en zorgt dat je dag met volle batterijen kan beginnen. Bovendien helpt het om sneller calorieën te verbranden, het ideale ontbijt dus.

Je kan granola zelf maken, maar wie geen tijd of zin heeft, kan ook het gemakkelijk online bij deze Belgische labels bestellen, sleutelwoorden: gezond en artisanaal;

Onze gezonde recepten op basis van granola ontdek je hier!

1/

LA FAVO

Schermafbeelding 2015-06-01 om 15.55.50

La Favo is het smakelijke geesteskindje van Belmodo’s Bie Verheye. Zij maakt als allereerste in België haar granola op basis van quinoa, dat andere wondergoedje: het bevat trage koolhydraten en is glutenvrij wat goed is voor je spijsvertering - noem het dan ook met recht een superfood. De graanvervanger is een rijke bron van proteïnen die je energie langdurig op peil houdt. Bovendien is quinoa glutenvrij. Het wordt bij La Favo vermengd met biologische havervlokken, pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten, pecannoten, rozijnen, esdoornsiroop, olijfolie en kaneel. De granola wordt vervolgens ambachtelijk geroosterd, zodat de ingrediënten hun waardevolle voedingsstoffen en pure smaak behouden.

La Favo van 750g kost 15 euro, LA FAVO original 250g 6 euro. Gratis levering aan huis vanaf 45 euro. Bestellingen plaats je via hello@lafavo.be, binnenkort is de webshop een feit.

2/

FLOOM

chocolate-small

Over naar het 100% organische Floom, waar geraffineerde suikers en verzadigde vetten worden geweerd. De granola wordt gemengd met kokosolie en natuurlijke siroop voor een zoete smaak. Bij Floom staan experimenten voorop, het label belooft in de loop van 2015 dan ook een originele reeks varianten op de klassieke granola. Voorlopig kan je er terecht voor granola met chocolade, met boekweit en met bessen. Via de website kan je gemakkelijk bestellingen plaatsen, waarna je pakket aan huis wordt geleverd.

Klik hier voor meer info en bestellingen.

3/

THE BREAKFAST CLUB

TBC-collage

The Breakfast Club, het gloednieuwe ontbijtconcept van Smartmat, levert gezonde en gevarieerde ontbijtpakketten aan huis voor 2 of 4 personen. Een pakket bestaat uit verse en biologische producten, waaronder zelfgemaakte confituur en granola. Die laatste bevat als enige in België kokosbloemsuiker als zoetstof.

De ontbijtpakketten worden vanaf 8 juni geleverd. Wie zijn ontbijtpakket apart als hoofdproduct bestelt zonder een ander Smartmatpakket, betaalt 12 euro extra leveringskosten. Indien je het als bijproduct bestelt, betaal je €30 voor 2 personen of €45 voor 4 personen.

Klik hier voor meer info en bestellingen.