5 modetrends die je afslanken

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 modetrends die je afslanken

Maatje minder zònder crashdieet? Het kan! Met dank aan enkele slimme kledingstukken oog je instant enkele kilo's slanker, maar maak je geen zorgen: geen korset in deze lijst...  Dit zijn je vijf beste vrienden dit voorjaar:  

1/

Rosie Huntington-Whiteley
Rosie Huntington-Whiteley
  • Verticale strepen 

Verticale strepen leiden de blik af over de volledige lengte van je lichaam en doen je rijziger ogen. Werk je outfit af met lange accessoires, zoals een lage halsketting; daardoor zal je bovenlichaam langer en smaller lijken. Wil je toch een horizontaal gestreept kledingstuk? Ga dan voor dunne, zwarte streepjes.

2/

kim kardashian 2
Kim Kardashian
  • Donkere kleuren

Het is een feit dat zwart afslankt. Dat wil niet zeggen dat je er elke dag in sombere sferen moet bijlopen. Zowat elke donkere kleur flatteert je figuur. Klassiek blauw, donkerrood en grijs behoren tot de modekleuren voor de lente en zomer van 2015. Let op: donker slankt alleen af wanneer je het combineert met een andere kleur.

3/

Jessica Alba heads out of her hotel in NYC
Jessica Alba
  •  Broeken met hoge taille

Geen paniek! Een spontane flashback naar de jaren zeventig is normaal. Deze seventies look is één van de grootste zomertrends in 2015. Ga voor brede pijpen en trek je broek op tot aan je navel. De hoge taille en olifantenpijpen zorgen ervoor dat je er slanker uitziet en ellenlange benen krijgt. Een toppertje die zeker een plekje verdiend in je kleerkast.

4/

Miranda Kerr
Miranda Kerr
  • V-hals

De V-hals is een echte klassieker: hij zorgt ervoor dat je bovenlichaam er langer en slanker uitziet, integendeel tot kraagtruien of T-shirts die te nauw aansluiten rond je hals.

5/

Beyoncé
Beyoncé
  • Flash tattoos

Ringen en armbanden trekken de aandacht naar je handen en dus weg van je bovenarmen. De nieuwste accessoiretrend zijn de flash tattoos -gelukkig net iets hoogstaander dan de plaktattoos uit je kindertijd. Ideaal om je strandoutfit op te leuken. Kleef ze op delen van je lichaam waar je fier op bent, want geloof ons: je metallic tattoos zullen de aandacht trekken.

(Stagiaire Jolien Meulders)