5 zomerse cocktails met matchende ijsblokjes

Geüpdatet op 20 Juni 2017 door ELLE België
5 zomerse cocktails met matchende ijsblokjes

Breng de lente in je glas met zelfgemaakte, kleurrijke ijsblokjes. Ice, Ice baby!

Ijsblokjes gevuld met bloemen, kruiden of fruit zijn hét accessoire voor jouw favoriete cocktail. Ze zorgen niet alleen voor een kleurenexplosie in je glas, maar brengen je drankje ook op smaak. Alvast 5 cocktailreceptjes met matchende ijsblokjes om jou op weg te helpen.

1/

Mojito

befunkymojito4.jpg

Ingrediënten voor 1 glas:

- 1/2 limoen
- 10 blaadjes verse munt
- 2 theelepels rietsuiker
- 5 cl Bacardi Superior (witte rum)
- 5 cl spuitwater
- 1 scoop crushed ice
- 2 munttakjes

Recept:

1. Snijd de halve limoen in zes stukken
2. Doe de stukjes limoen en de muntblaadjes in het glas.
3. Bestrooi het geheel met rietsuiker en plet alles lichtjes met een muddler.
4. Vul het glas met crushed ice.
5. Voeg de rum en het sodawater toe.
6. Werk het geheel af met een munttakje en -uiteraard- de zelfgemaakte ijsblokjes gevuld met munt of limoen of beiden.

Bron: Manuel Wouters 

2/

Lazy red cheeks

coverraspberry3.jpg

Ingrediënten voor 1 glas:

- 4,5 cl wodka
- 1 cl suikersiroop
- 1 cl siroop van violetsnoepjes
- 4 cl versgeperst limoensap
- 1/2 theelepel rietsuiker
- 6 verse frambozen
- 1 scoop crushed ice

Recept:

1. Plet de frambozen, de rietsuiker en de violetsiroop tot je een sapje krijgt.
2. Voeg de wodka, de suikersiroop en het limoensap toe.
3. Meng en vul het glas verder met crushed ice.
4. Werk het geheel af met een partje limoen en ijsblokjes gevuld met framboosjes.

Bron: Spar

3/

Strawberry Daiquiri

strawberrydaiquiricover3.jpg

Ingrediënten voor 1 glas:

- 3 cl witte rum
- sap van halve limoen
- 3 cl suikersiroop
- 4/5 aardbeien
- 1 scoop crushed ice.

Recept:

1. Doe de aardbeien in stukjes, pers er het limoensap bij. Mix de ingrediënten met behulp van een blender.
2. Voeg er de rum en de suikersiroop aan toe en blend opnieuw.
3. Voeg er wat crushed ice aan toe en mix opnieuw.
4. Werk het glas af met ijsblokjes gevuld met aardbeien.

Bron: Cocktailicious

4/

Gin Fizz Rosemary

ginfizzcover.jpg

Ingrediënten voor 1 glas:

- 6 cl gin (Bombay Sapphire of Tanqueray)
- 1,5 cl limoensap
- 1,5 cl rozemarijnsiroop
- 8 cl spuitwater
- ijsblokjes

Recept:

Rozemarijnsiroop:

1. Kook suiker en water in een pan.
2. Voeg een takje rozemarijn toe aan het mengsel en laat het 1 uur afkoelen.

Cocktail:

1. Meng de gin, het limoensap en de rozemarijnsiroop in een glas gevuld met ijs.
2. Werk af met een limoenschijfje en ijsblokjes gevuld met rozemarijn.

Bron: inspiredtaste

5/

Whisky Sour

whiskysour3.jpg

Ingrediënten voor 1 glas:

- 4,5 cl Whisky
- 3 cl versgesperst citroensap
- 1,5 cl suikersiroop
- Ijsblokjes

Recept:

1. Meng de whisky, de suikersiroop en het citroensap in een glas gevuld met ijs
2. Werk het geheel af met een citroenschijfje en een ijsblokje met een kers binnenin.

Bron: koken.be