De Granny Smith appel als dieetpil?

Gepubliceerd op 5 oktober 2014 door Britt Valkenborghs
De Granny Smith appel als dieetpil?

appel

Met de huidige superfoods-hype zouden we bijna vergeten dat de échte wondermiddelen zich soms gewoon vlak voor onze neus bevinden. Zoals de Granny Smith appel bijvoorbeeld. Een nieuwe studie stelt namelijk dat deze groene appel kan helpen om obesitas te bestrijden. 

"An apple a day could keep obesity away" schrijven de onderzoekers neer in hun bevindingen. De onderzoekers van de Washington State University stellen dat onverteerbare stoffen in de appel, die vezels en polyfenolen bevatten, niet in de maag worden afgebroken door het maagzuur. Deze stoffen stimuleren de goede darmbacteriën, verhogen de weerstand en dragen bij tot het voorkomen van overgewicht. Volgens de onderzoekers bevat de Granny Smith bovendien stoffen die langer voor een vol gevoel zorgen.

Ook het effect van andere appelsoorten werd bestudeerd op de darmflora van muizen, zoals bijvoorbeeld de Golden Delicious, Gala en de Braeburn. De Granny Smith bleek als echte superfood uit de hoek te komen, want deze bleek een positievere werking op de darmen te hebben dan de andere appelsoorten.